
Sacred Hill Sauvignon Blanc Reserve Marlborough 2018
Vinen har besejret berømte Cloudy Bay i Din VinGuides store blindstest af Marlborough Sauvignon Blanc... Fremragende hvidvinskøb!
Glæd dig til Sacred Hills Sauvignon Blanc-flagskib fra verdensberømte Marlborough. Her er fuld drøn på den sprøde, tropiske frugt, der krydres til UG med eksotisk krydderi fra franske egetræsfade.
Kvaliteten i glasset er intet mindre bjergtagende - og vinen fortjent topanmeldt. Sacred Hill bekræfter nok en gang sin status som et af New Zealands bedste vinhuse.
Silver Medal - New Zealand International Wine Show Silver Medal - Royal Easter Show Wine Awards
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, stjerneskud, grillede grøntsager, fjerkræ og cremet ost. Servér vinen ved 10-12°C
Hvordan smager Sacred Hill Sauvignon Blanc Reserve Marlborough 2018?
Lys gylden med grønne nuancer og vibrerende duft af lime, stikkelsbær, passionsfrugt, ananas, nyslået græs og tomatstilk. Dybe hints af ristede mandler, lemon curd og vanilje. I munden let cremet med sprød, udtryksfuld frugt og lækre krydderier fra fadet. Den lave pris lyver tykt - det her er seriøs Sauvignon Blanc! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Sacred Hill Sauvignon Blanc Reserve Marlborough 2018 passer godt til...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage