



Toi Toi Pinot Noir Reserve Central Otago 2020
Når selv det aldrende bourgogneikon Aubert de Villaine fra Domaine de la Romanée-Conti krydser den halve jordklode for at nærstudere vinproduktionen, så ved man bare, at Pinot Noir fra Central Otago kan noget HELT unikt!
Med Toi Tois Pinot Noir Reserve i glasset giver hypen mening fra første slurk! En silkeblød, kølig mineralsk og afsindingt frugtlækker Pinot Noir, der trods sin klart lavere pris overmatcher adskillige store bourgognevine med Cru-navne på etiketten.
Reserve-flagskibet er helt enkelt den perfekte introduktion til Central Otagos utrolige vine på Pinot Noir!
Nyd den solo eller til grillet laks og tun, tapas, andebryst, steaks, tatar, ost eller svamperetter. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Toi Toi Pinot Noir Reserve Central Otago 2020?
Allerede ved ophældningen funklende flot kirsebærrød i glasset... Næsen lover Pinot Noir af højeste karat! Skovjordbær, kirsebær, blomme og parfumerede rosenblade fanger opmærksomheden, mens dybe noter af skovbund, bålrøg og mørkristet kaffe fra de franske fade løfter duften til burgundiske højder.... I munden silkeblød, elegant og faktisk imponerende intens. Fine, madvenlige tanniner i en lækkert krydret finish med strejf af urter og frisk mineralitet, der får frugten til at sitre og vibrere pragtfuldt! Pinot Noir på det her niveau koster altså kassen i Bourgogne og Californien! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret
Toi Toi Pinot Noir Reserve Central Otago 2020 passer godt til...
Hvordan er Toi Toi Pinot Noir Reserve Central Otago 2020 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, der høstes fra tre forskellige marker i topregionen Central Otago. Hver mark bidrager deres helt eget terroir-præg som i sidste ende giver en fantastisk kompleks vin.
Efter høsten bliver druerne fragtet til vineriet, hvor de nænsomt bliver presset. Herefter får mosten lov til at koldmacerere i 5-7 dage med drueskallerne, hvorved farve og smag udtrækkes, men ingen tanniner. Dette foregår på ståltanke, hvor mosten også sættes i gang med gæring ved hjælp af naturligt forekommende gærstammer.
For at udtrække farve og tanniner bliver drueskallerne nedstemplet i mosten – dette kaldes også ”pigeage” i Bourgogne. Efter endt gæring går den unge vin lov til at macerere yderligere i 10-14 dage for at blødgøre tanninerne. Vinen modner i 10 måneder på franske egetræsfade før den blendes og aftappes.
Druer
Pinot NoirOm Toi Toi Wines
“Top 30 New Zealand Wine Brand”
“Top 5 Sauvignon Blanc brand in Australia”
Det siger vist alt om kvalitetsniveauet og seriøsiteten hos Toi Toi Wines, at det familieejede vinhus har formået at headhunte superstjernen Tim Adams hos tophuset Astrolabe, hvor den ekstremt dygtige unge winemaker har opnået indtil flere Wine Spectator Top 100-placeringer med sine fantastiske vine!
Ja, det er gået stærkt siden 2007, hvor grundlæggerne Kevin og Sara Joyce sendte den første flaske Toi Toi Marlborough Sauvignon Blanc på markedet. Navnet Toi Toi referer til en berømt fjerlignende græstype, som er en ikonisk del af landskabet over hele New Zealand. På samme måde har det fra starten har det været en vigtig del af familiens vinfilosofi ikke kun at være lokale, men at vise hver enkelt druesort fra sit mest ikoniske vinområde i New Zealand.
Således kommer Toi Tois Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Riesling fra Marlborough, mens Toi Toi Chardonnay er fra Gisborne i nordøst og Pinot Noir fra Central Otago i syd. Hvad alle vinene har tilfælles er masser af topratings og et forhold mellem pris og kvalitet, som danskerne, indtil nu, aldrig har smagt mage til!
I 2020 blev der sat endnu en lårfed streg under de tårnhøje premium-ambitioner, da familien Joyce overtog det højt anerkendte boutique winery, Staete Landt.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold