Riesling

Type
Land
Distrikt
Producent
Drue
Klassikere
Pris
{{nbHits}} produkter fundet
Galleri Liste

Riesling vin

Farve og smag

Riesling er en hvid druesort, der vokser i skovene i Oberrhein. Man bruger denne druetype til både halvsøde, tørre og søde hvidvine samt til mousserende vine. En riesling vin indeholder et højt niveau af forfriskende syre, og den har en relativ alkohol-lethed. Vinene fra Tyskland har ofte en lavere alkoholandel, som ligger på 6-7%. 
 

Riesling druen er perfekt til lyst kød og fjerkræ

Riesling vin er nok det, som mange vil kaldes de hvide druers konge. Den er en fantastisk madvin, og det er ikke kun til fisk og skaldyr. Den fungerer ligeledes rigtig god til de mere robuste spiser såsom choucroute eller surkål. Du kan også drikke den til fiskefrikassé, røget svinekam, coq au riesling eller kylling i vin og andre af de lokale retter fra Alsace. Desuden er vinen rigtig god til alle former for lyst kød, fjerkræ og fuglevildt i det hele taget. Hvis du skal drikke den til oste, er den ganske velegnet til en frisk gedeost.
 

Duftnoter fra Riesling

Riesling er en meget aromatisk druesort, og den kan fremstå meget blomsteragtig på grænsen til at være parfumeret. Dens duftnoter er grapefrugt, citron, ananas, appelsin, abrikos, muskat, lindetræ, fersken og honning.
 

Tysklands bedste, grønne druesort

Man har dyrket Riesling druer som en af de få i det nordlige Tyskland siden det 11. Århundrede. Dog blev den først udbredt i det 17. og 18. Århundrede. Den er også dyrket i nogle oversøiske land, men den er mest kendt for vinene fra Tyskland og Alsace i Frankrig. Det er nemlig uden tvivl Tysklands bedste, grønne druesort. Riesling var en af de tyve mest dyrkede sorter i 2004 med hele 48.600 hektar og er plantet næsten over hele kloden. Blandt vineksperter er denne vin absolut favoritsorten, men det er langt fra den brede befolkning, der drikker den. Der er nogle, der drikker den, men den er ikke lige så populær som Chardonnay.
 

Giver fremragende resultater, når den dyrkes

Det er sjældent, at en Riesling vin lagres på egefade. Man får det bedste resultat, hvis man dyrker den i tempererede og kølige klimazoner. Det er en drue, der modnes sent, og den frembringer både vine, der er koncentrerede og komplekse, der har en utrolig evne til at ældes samt vine, der skal drikkes, når de er friske og unge. Desuden frembringer den dessertvine. Det er en af de få sorter, der giver fremragende resultater, når den dyrkes som både en tør og en sød vin. Der er flere måder at fremstille en sød vin på Riesling. Man kan tilsætte sød most, druerne kan være angrebet af råd, gæringen kan stoppes før tid, hvorpå der kommer restsukker i mosten og til sidst kan man en speciel type, der hedder Eiswein. Det er frosne druer, hvor vandet bliver presset fra i form af is, og dermed kan man si den søde most fra og få et sødet koncentrat. 

 

Se også vores udvalg af vine fra Chardonnay her