Pinot Noir

Pinot Noir er en sart, men yderst velanset rødvinsdrue, som har hjemme i de franske egne af Bourgogne. 

Type
Land
Distrikt
Producent
Drue
Klassikere
Pris
{{nbHits}} produkter fundet
Galleri Liste

Farve og smag

Den franske rødvinsdrue Pinot Noir bliver anset som værende en ædel drue, og bliver benyttet til at producere den bedste vin på verdensplan.

Særligt kendetegnende for vin af denne type drue er den lette tyngde og lidt anderledes farvetone, der i modsætning til en lang række andre rødvine, har en lysere farve, der supplerer dens lethed i munden. Smagen er frugtig og hovedsageligt med tilbagevendende variationer i bær såsom kirsebær og brombær. Andre notationer i smagen kan være roser og anden blomst, samt vanilje, tobak, lakrids. En af grundene til vinens store popularitet er bl.a. at den i det rette klima og tilpas længde tid i tønde får en fænomenal balance i sin garvesyre og smag, der gør den uimodståelig.

Pinot Noir er perfekt til kød                                  

Den franske rødvinsdrue er formidabel til stort set alt slags mad. Særligt går den godt til varme hovedretter, der involverer et godt stykke kød i form af kylling, and, bøf osv. I flere sammenhænge er vinen anbefalelsesværdig til skaldyr som hummer eller andre lettere hovedretter. Naturligvis er Pinot Noir rødvin fantastisk gode til oste i af enhver slags. Om den er cremet, tør eller blå gør ingen forskel. Dette gør den også yderst passende til en mere afslappet ret som pizza, f.eks. en oste-pizza.

Duftnoter for Pinot Noir

I vin fra denne type drue findes en klar beskrivelse af smag og aroma, samt en række af komplimenterende dufte, som opleves ved nydelse af rødvinen. Aromaen beskrives som dufte af roser, frugt og bær med spor af vanilje, lakrids, tranebær, tobak og svampe.

Pinot Noir er fransk stolthed

Bourgogne-området er kendt for flere fantastiske typer vin, men det er dog Pinot Noir, der stjæler de fleste hjerter. Dens vidunderlige tyngde og smag har gjort den anerkendt over hele verden, men grundet den sarte skind og plante er den ikke at finde mange steder rundt om på kloden. Den er mest udbredt på de franske vinmarker, men næsten lige så meget i det vestlige Amerika.

Pinot Noir er en type drue, som virkelig tager smag og fylde ud fra sine omgivelserne – i særlig grad fra jorden. Vinproducenterne fra Bourgogne er meget optaget af, at netop denne drue er sået i den rette type jord og landskab, da det er med til at sikre dens overlevelse, samt afgøre hvorledes smagen ender ud. Det kræver en stor mængde af omsorg of evne at få denne rødvinsdrue til at levere varen, og resultatet kan variere bredt fra en vild, tynd og syrlig væske til noget af det rigeste og mest intense aroma og smag verden kender til.
 

Se også vores udvalg af vine fra italienske Montepulciano her.