12 produkter // side 1 of 2
12 produkter // side 1 of 2

Chateauneuf du Pape-vin

Det kan aldrig gå helt galt, når du serverer fransk vin til festen eller kærestemiddagen. Fransk vin er kendt i hele verden og især for de mange vine, der bliver produceret i den sydlige Rhône-region. I kommunen Chateauneuf du Pape og området omkring er der ca. 3.200 ha vinmarker som i 2010 beskæftigede 320 producenter. Navnet betyder ”pavens nye slot” og henviser til ærkebiskoppen Bertrand de Goth af Bordeaux, der levede i 1300-tallet. Vinproduktionen har eksisteret i området i lang tid, men blev især udvidet i 18. århundrede takket være den voksende vinhandel. Chateauneuf du Pape er den mest kendte appellation i det sydlige Rhône i Frankrig og har absolut fortjent sin titel som klassiker. Hos Supervin.dk er vi stolte af udvalget af Chateauneuf du Pape-vin, og vi er overbeviste om, at du finder lige det, du søger i vores webshop. Når du handler vin online hos os, får du grundig vejledning kombineret med attraktive priser og vin leveret lige til døren. Det bliver ikke nemmere! 

13 druesorter i Chateauneuf du Pape-vin

Chateauneuf du Pape-vin er klassificeret som AOC (appellation d’origine contrôlée) og kan indeholde intet mindre end 13 forskellige druesorter. Druesorter hedder Grenache, Syrah, Mourvèdre, Picpoul, Terret, Clairette, Cournoise, Muscardin, Vaccerèse, Picardan, Cunsaut, Rousanne og Bourboulenc. Det er dog sjældent, at alle 13 sorter anvendes, og det overvejende Grenache-druen, der bliver anvendt i vinen. Derudover er de mest almindelige druesorter Syrah og Mourvèdre. På grund af de mange druesorter er der også et utal af kombinationsmuligheder. Den enkelte producent kan derfor i høj grad slå fantasien løs og tillægge vinen sit eget præg. De mange kreative kombinationer resulterer i et yderst interessant vinområde, som er kendt for sin høje kvalitet, aromatiske duft og kraftige smag.

Køb Chateauneuf du Pape-rødvin hos Supervin.dk

Det der kendetegner en Chateauneuf du Pape-vin, er dens kraftige smag, som i høj grad er præget af de sorte bær. Nyder man vinen i dens unge år forekommer den stærkere og mere voldsom, end hvis man venter de 4-5 år det tager, for at vinen opnår en balance mellem garvesyren og frugten. Farven kan variere en del og afhænger af den primære druesort. Er Grenache dominerende i vinen, får den en lysere farve, end hvis Syrah eller Mourvèdre er dominerende. Vi sørger altid for at sælge vin fra forskellige årgange, og når det kommer til Chateauneuf du Pape-vin finder du også de populære årgange som 2009 og 2010. 

Tilmelding til nyhedsbrev

Få gode tilbud og tips om dejlige druer direkte i din indbakke.

Gruppekøb
Indtast den kode du har modtaget fra Supervin