Ingen resultater

Distrikter
  Producenter
   Se alle resultater for

   Chateauneuf du Pape

   Dit valg:
   32 produkter fundet

   Chateauneuf du Pape-vin

   Det kan aldrig gå helt galt, når du serverer fransk vin til festen eller kærestemiddagen. Fransk vin er kendt i hele verden og især for de mange vine, der bliver produceret i den sydlige Rhône-region. I kommunen Chateauneuf du Pape og området omkring er der ca. 3.200 ha vinmarker som i 2010 beskæftigede 320 producenter. Navnet betyder ”pavens nye slot” og henviser til ærkebiskoppen Bertrand de Goth af Bordeaux, der levede i 1300-tallet. Vinproduktionen har eksisteret i området i lang tid, men blev især udvidet i 18. århundrede takket være den voksende vinhandel. Chateauneuf du Pape er den mest kendte appellation i det sydlige Rhône i Frankrig og har absolut fortjent sin titel som klassiker. Hos Supervin.dk er vi stolte af vores udvalg, og vi er overbeviste om, at du finder lige det, du søger i vores webshop. Når du handler vin online hos os, får du grundig vejledning kombineret med attraktive priser og vin leveret lige til døren. Det bliver ikke nemmere! 

   13 druesorter

   Chateauneuf du Pape-vin er klassificeret som AOC (appellation d’origine contrôlée) og kan indeholde intet mindre end 13 forskellige druesorter. Druesorter hedder Grenache, Syrah, Mourvèdre, Picpoul, Terret, Clairette, Cournoise, Muscardin, Vaccerèse, Picardan, Cunsaut, Rousanne og Bourboulenc. Det er dog sjældent, at alle 13 sorter anvendes, og det overvejende Grenache-druen, der bliver anvendt i vinen. Derudover er de mest almindelige druesorter Syrah og Mourvèdre. På grund af de mange druesorter er der også et utal af kombinationsmuligheder. Den enkelte producent kan derfor i høj grad slå fantasien løs og tillægge vinen sit eget præg. De mange kreative kombinationer resulterer i et yderst interessant vinområde, som er kendt for sin høje kvalitet, aromatiske duft og kraftige smag.

   Køb Chateauneuf du Pape-rødvin hos Supervin.dk

   Det der kendetegner en Chateauneuf du Pape-vin, er dens kraftige smag, som i høj grad er præget af de sorte bær. Nyder man vinen i dens unge år forekommer den stærkere og mere voldsom, end hvis man venter de 4-5 år det tager, for at vinen opnår en balance mellem garvesyren og frugten. Farven kan variere en del og afhænger af den primære druesort. Er Grenache dominerende i vinen, får den en lysere farve, end hvis Syrah eller Mourvèdre er dominerende. Vi sørger altid for at sælge vin fra forskellige årgange, og når det kommer til Chateauneuf du Pape-vin finder du også de populære årgange som 2009 og 2010. 

   Smagen af Châteauneuf du Pape

   For mange vinkendere betragtes Châteauneuf du Pape-vine for at være ret genkendelige i både duft og smag. Områdets mange krydderiplanter er med til at give vinene en særpræget aromatisk duft af Provence-urter kombineret med animalske undertoner. Smagen er typisk meget kraftig, mens teksturen er fed og fylder godt i munden. Mange Châteauneuf du Pape-vine er kendt for at have et stort lagringspotentiale og en relativt høj alkoholprocent. Du kan derfor nemt finde gode vine fra dette område, som indeholder 14-15% alkohol, og tåler at blive gemt i 10-15 år.

   På grund af de mange druesorter og kombinationsmuligheder kommer Châteauneuf du Pape-vinene i mange forskellige afskygninger. Du finder derfor alt lige fra kraftfulde og rige vin til mere elegante og lette udgaver. Afhængig af det måltid, du har planer om at servere for dine gæster, kan du derfor nemt finde en Châteauneuf du Pape-vin, som passer til. Under hver af vores produkter kan du læse mere om den enkelte vins egenskaber og dermed også, hvilke retter vi anbefaler dig at nyde vinen til. Vi anbefaler dig desuden at servere vinen veltempereret, hvis du ønsker at få det fulde ud af smagsoplevelse.