Ingen resultater

Distrikter
  Producenter
   Se alle resultater for

   Malbec

   Dit valg:
   67 produkter fundet
   GalleriListe

   Malbec drue med farve og smag

   Den blå Malbec drue bruges til rødvin og gror typisk i varmere områder. Den stammer fra Frankrig men gror også i lande som Chile og Argentina. En Malbec vin har en intens, lille farve, og den har ligeledes en intens smag af søde og mørke frugter såsom morbær, viol, anis, vilde kirsebær og omsluttet af en blid men frodig garvesyre. Den er utrolig frugtig, saftig, fyldig, velouragtig og en smule krydret, og så har den en god struktur, en intensitet og søde tanniner.

   En Malbec vin er en meget madvenlig vin på grund af den interessante blanding af aroma og smag, som netop tilføjer den kompleksitet. Den går rigtig godt i selskab med blå ost og krydset mad, og du kan ligeledes drikke den til grillet kød, da den med sin medium til høje garvesyre hamler godt op med fedtbræmmen eller fedtmarmoreringen i kødet. Den passer altså perfekt til en god bøf, og smagen bliver hængende længe.
    

   En duft af frugter og tropiske krydderier

   Når du dufter til en Malbec vin, vil du ofte kunne dufte ribs, solbær, blåbær, sveske, cedertræ, lakrids, nellike, røg, tobak, rosin, kirsebær, bomme, krydderi, hindbær og enkelte animalske toner. Den indeholder ligeledes noter af tropiske krydderier såsom vanilje, kanel og muskat, hvorfor denne vin er nemlig meget parfumeret.
    

   Malbec har sit naturlige hjem i Argentina

   Malbec druen stammer fra det sydvestlige Frankrig, og her har den været en fast ingrediens, når det kom til blandingsvine. Den har dog ikke gjort meget væsen af sig selv. Derfor kender man den ofte mere fra lande som Chile og Argentina i dag, da de begge laver vine af ren Malbec drue. Den blev introduceret til Argentina i 1968 af en franskmand ved navn Michel Pouget, og her har den fundet sit naturlige hjem. De bedste vine fra Argentina produceres på Malbec drue. Før i tiden brugte man faktisk kun en Malbec drue som en slags hjælpesort, der skulle blødgøre vine i Bordeaux. Det job har Merlot dog overtaget i dag. Navnet på denne vin skulle efter sigende være opkaldt efter en ungarsk bonde. Han var den første, der introducerede druen til Frankrig.
    

   Frugtige og intense Malbec vine

   En Malbec drue gror typisk i de lidt varmere områder, så den bedre kan modne. Det er især i Argentina, men den findes også i Australien, USA og Chile. Fordi en Malbec drue er en meget tyndskindet drue, har den brug for mere varme og mere sol end f.eks. Cabernet Savignon eller Merlot, så den kan modne optimalt. Hvis man formår at modne den optimalt, kan man få frugtige og intense vine, der både udviser kompleksitet og mineralitet. Høje temperaturer om dagen og lave om natten er godt til druen, og det er netop derfor, at den stortrives i Argentina, hvor man kan plante den i højden. Desuden er sollyset kraftigere i højden, som gør at den modnes bedre. Dog er en druen meget følsom over for frost og råd. 

    

   Se også vores udvalg af vine fra Barbera druen her