Thomas Novoa 100% Fair Trade Blaye-Côtes de Bordeaux 2023 ØKO (ikke tilsat sulfitter)
Thomas Novoa 100% Fair Trade Blaye-Côtes de Bordeaux 2023 ØKO (ikke tilsat sulfitter)
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“91 points. Structured, dense and generous” - Wine Enthusiast (tidl. årg.)
"91 point. Samlet er det en stor, frugtrig, solbærmættet, alligevel frisk og skøn bordeauxvin" - Houlberg
"91 point. 100% fairtrade, økologisk og biodynamisk hvor det hele er lavet med respekt og i samspil med naturen. Skøn duft af jordbær, solbær, kirsebær, tranebær, svampe og mørk chokolade. I munden har den en skøn friskhed, gode tanniner og en let frugtsødme." - Mad & Monopolet
“Remarkable wine” – Guide Hachette des Vins (tidl. årg.)
“A fine example of a successful natural method wine, lovely drinkable” Terre de Vins (tidl. årg.)
Det herligste glas... Gå trygt med anmelderroste Thomas Novoa hvis du vil smage den reneste, saftigste og gladeste rødvin i hele Bordeaux!
Man kan roligt kalde Thomas for pioner, for hvor mange i Bordeaux har ligesom han fremstillet vin uden tilsætning af sulfitter i mere end 10 år? Og ikke nok med det…
Vingården er certificeret økologisk siden 2009 og biodynamisk siden 2020. Veganervenlig. Fair for life-blåstemplet. Og selvfølgelig, fristes man næsten til at sige, også med bæredygtig HVE-certificering.
Det her er, præcis som etiketten lover, vin der prioriterer naturens og menneskers vel.
Thomas’ forældre var vingrossister i Paris, indtil de i 1997 købte højrebreds-vinslottet Château Les Garelles i Blaye-Côtes de Bordeaux. Som nyuddanet ønolog overtager Thomas Novoa i 2009 familiens vingård med en klar vision for øje…
”Crafting grapes as naturally as possible to seize the best of our terroir and offer natural organic wines at a fair price so that everyone can enjoy”
Siden 2018 kører Thomas progressivt parløb med sin broder Adrien, der også er uddannet ønolog. Sammen leverer de to parisere i 2023 en af de mest vibrerende frugtlækre og naturligt fremstillede rødvine, vi til dato har smagt fra Bordeaux.
Smagenote
Ved ophældningen funkler rødvinen mørk kirsebærrød i glasset… Næsen er ren og særdeles indbydende med stor aromatisk friskhed. Røde og mørke bær, blommer, violer, urter og diskrete krydderier springer dig veloplagt i møde og nærmest tvinger glasset fra munden…I munden slubende saftig med spandevis af røde og mørke bær i smagen. Det er friskt, rent og uhøjtideligt. Men forbandet lækkert... Vil du have harmonisk fransk rødvin, fri for fad & fiduser og med klokkeklare ”glouglou” kvaliteter, så er det lige her, du står på! Bælle-bordeaux i ordets bedste forstand... Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Anmeldelser af Thomas Novoa "100% Fair Trade" Blaye-Côtes de Bordeaux 2023
91/100 Houlberg
"Vinen har faktisk en dejlig duft, der balancerer sådan mellem de klassiske solbæragtige bløde noter og så noget mere grønt. Dertil kommer en landlig, mere dyrisk og mere umamiagtig note af svampe og nogle krydderier, ædeltræ og violer. Der er solbær, blommer, sorte kirsebær og alt virker virkelig spændende. I munden forstærkes dette ... cremet, blødt og saftig, men har samtidig kant med både syrlighed og noget peberstærkt. Det er godt med kraft i munden, solbær, syrlige kirsebær og ribs, men den har så også ganske habile og tørre tanniner, der masserer tungen. Samlet er det en stor, frugtrig, solbærmættet, alligevel frisk og skøn bordeauxvin, som jeg vil rate til 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens vinen koster 149,95 kr. ved køb af 6 flasker."
91/100 Mad & Monopolet
"Ret interessant blend på Merlot, Malbec og Carmenère, 100% fairtrade, økologisk og biodynamisk hvor det hele er lavet med respekt og i samspil med naturen. Skøn duft af jordbær, solbær, kirsebær, tranebær, svampe og mørk chokolade. I munden har den en skøn friskhed, gode tanniner og en let frugtsødme - passer ret godt til en omgang grillmad, simreretter eller til ost. 1 fl. pr. stk. 199,95 / BEDSTE PRIS v. 6 fl. 89,95"
....
Tidligere årgange:
91/100 Wine Enthusiast
“With a splash of Malbec in the blend, this ripe wine, produced close to Blaye, is structured, dense and generous. Bold tannins and ripe black-plum flavors are lit by acidity and given complexity
“Remarkable wine” – Le Guide Hachette des Vins
“Vinified without sulphites and without wood, this wine is a challenge in Bordeaux. Its success is all the more commendable and we salute its pure, slightly spicy fruit, its beautiful tannins, supple and elegant, its slender and fresh body. A wine to keep well cooled and drink while young.”
“A fine example of a successful natural method wine, lovely drinkable and convivial. Created by Adrien and Thomas Novoa at Château Les Garelles, a property acquired in 1997 by their father in Saint-Christoly-de-Blaye, this blend dominated by Merlot, combined with Malbec and Carménère, is worked “in the most natural way possible ". After manual harvesting, vinification is carried out with spontaneous yeasts and without any input or added sulphite, and completed by aging in stainless steel vats to preserve the fruit and freshness. The result is a nectar in which crunchy and juicy take pride of place, with tangy aromas of cherry and flowers, and a velvety mouthfeel with supple tannins, unfolding with notes of red fruits. A “gluglou” wine that will delight with dinner aperitifs with friends, for example with raw vegetables, cakes, hummus or eggplant caviar.” – Terre de Vins (årg. 2022)
Nyd den som hygge vin eller til steaks, tapas, vegetariske retter, pasta, pizza, fjerkræs og lækre oste. Server ved 12-16°C
Vinen er fremstillet på et blend af 75% Merlot, 15% Malbec og 10% Carménère, som brødrene Thomas og Adrien Novoa selekterer fra 25 år gamle vinstokke på familiens egne, økologiske og biodynamisk certificerede, marker i Blaye-Côtes de Bordeaux på højrebredden i Bordeaux. Efter en omhyggelig kvalitetssortering i vineriet overførers druerne næsomt med tyngdekraften (uden brug af pumpning) til ståltanke, hvor vinen fermenterer spontant med terroirets egen gær. 25 dages macerationtid. Der tilsættes ingen sulfitter.