Zinfandel

Zinfandel druen er en sort-skindet rødvinsdrue, som er en italiensk drue groet i det helt sydligste Italien under navnet Primitivo. 

Type
Land
Distrikt
Producent
Drue
Klassikere
Pris
{{nbHits}} produkter fundet
Galleri Liste

Farve og smag

En rødvin af Zinfandel druen har typisk en lysere farve end en mere almindelig vin som f.eks. Merlot eller Cabernet Sauvignon. Dog har den lidt i samme stil som Pinot Noir og en særlig afstemthed, når det kommer til sin garvesyre og generelle syrlighed, hvilket gør den til en ekseptionel vin. Generelt har denne type rødvin en højere alkoholprocent (14-17%), hvilket giver ekstra til fylden i dette tilfælde. Smagene i denne rødvin bevæger sig ud på mange spidser af smagspaletten. De klare beskrivelser går på en let smag af bær som blåbær, kirsebær og hindbær, hvorefter andre nuancer af blomme, sort peber og lakrids finder sin vej frem.

Zinfandel er godt til krydret og stærk mad

Et utroligt godt udgangspunkt, for at parre denne type vin korrekt med din mad, er at tænke på krydderi. Zinfandel rødvin har en naturlig sødme, som gør den passende i kombination med en krydret eller stærk ret. Anbefalede krydderier kan være peber, chili og karry, men samtidig er den også perfekt til barbecuemarineret kød. Når du vælger en stærk ret i tillæg til en sød vin, foretrækkes det at holde tyngden i maden ganske let, da sødmen i vinen kommer bedst frem. Her kan særligt anbefales at anrette svinekød, kalkun eller kylling med meget smagsfulde grøntsager, for at få vinen til virkelig at skinne.

Duftnoter for Zinfandel

Denne drues aroma er særlig sød, men samtidig også krydret. Kendetegnene for duften af en Zinfandel rødvin er en frisk og let duft af bær som hindbær og blåbær, der bliver fulgt op af notationer af krydderier som peber, lakrids og andre mere stærke krydderier.

Zinfandel stammer fra Kroatien

Selvom Primitivo vinen er en italiensk produceret rødvin har moderne tests bevist at Zinfandel druen, og dermed også Primitivo, stammer fra en kroatisk drue kaldet ’Crljenak Kastelanski’, som har en gammel druesort. Siden har druen rejst fra Italien til USA, hvor den er blevet yderst populær og i dag det sted, hvor den er sået på flest vinmarker af alle steder.  Zinfandel er kendt under navne som: Primitivo (Italien), Crljenak Kastelanski (Kroatien), Tribidrag (Kroatien) og Morellone (Italien).

Zinfandel er også amerikansk stolthed

Selvom druen er bevist at stamme fra Kroatien og have rødder i Europa fra tiden i Romerriget, er Zinfandel druen og rødvin blevet en særlig stolthed i den amerikanske stat, Californien. Længe var man overbevist om at den var amerikansk, og druen i sig selv viste da også tegn på at trives yderst godt langs den amerikanske vestkyst. Det stemmer overens med dens ønske om tørre vejrforhold, med en høj og varm sol, og en køligere aftentemperatur.