
Robert Craig Howell Mountain Zinfandel 2015
Wow, tag os til himlen… En ny Zinfandel-stjerne dukker frem af mørket!
I omkring 700 meter over havets overflade vokser druerne til Robert Craigs kæmpestore Zinfandel. ’’Black Sears Vineyard’’ er en af de højest beliggende marker i Napa Valley – og blot et stenkast fra vingården på toppen af bjerget!
Vi taler om en af de absolut bedste marker i området, der med sin vulkanske og stenrige jordbund giver bærintense, peberkrydrede og mineralske vine af ekstraordinær klasse, der kan hamle op med selv den største Napa-Cabernet…
Perfektion fra start til slut!
NB.: Der er kun produceret 458 flasker af vinen, så vent ikke for længe, hvis du vil nå at smage verdensklasses Zinfandel.
Nyd vinen til saftige steaks, kraftige simreretter, oksekød, lam eller modne oste. Server ved 17-18 °C.
Hvordan smager Robert Craig Howell Mountain Zinfandel 2015?
Intens mørkerød farve i glasset. Vinen åbner op med en fuldfed frugtintensitet med aromaer af brombær, blomme, små blåbær og sorte kirsebær, der udøver et lammende frontalangreb på næse og mund. Masser af hvid peber i forgrunden, en dyb, røget mineralitet i baggrunden, velsmag på alle ledder og kanter! Fadet dukker frem i form af vaniljekrydderi, kaffe, tobak og nellike sammen med en læderagtig og kødfuld kompleksitet. En vanvittigt intens Zinfandel-oplevelse, som får hårene til at rejse sig! Drik nu eller gem 10-15 år fra høståret.
Om Robert Craig
Legenden Robert ”Bob” Craig begyndte at fremstille “Mountain Cabernet” helt tilbage i 1980’erne, hvor han fungerede som General Manager for The Hess Collection. Sideløbende var han en af nøglefigurerne bag etableringen af hhv. Mount Veeder og Spring Mountain AVA.
I 1992 gik Bob solo, da han sammen med 3 pengestærke venner grundlagde Robert Craig Winery. Vinhuset ligger i 700 meters højde, helt oppe langs bjergryggen på Howell Mountain. Robert Craig Winery har fra den spæde start haft fokus på “mountain grown cabernet", produceret i små mængder fra specifikke terroirs og med strengt fokus på kvalitet.
I 2006 blev Robert Craig hyldet af Wine Spectator som en af Napa Valleys ”Top 50 producenter” af Cabernet Sauvignon, baseret på 15 års ratings. Successen steg aldrig Robert Craig til hovedet: ”Jeg kommer fra ydmyge kår, og jeg føler bare ikke, at det er i orden at kræve for meget for min vin.”
I 2012 lod Robert Craig sig pensionere, og overlod sin anpart til firmaets CEO, Elton Slone. Med Elton Slone ved roret er andelen af druer fra egne marker øget fra 25 til 85%, så man fremadrettet har opnået endnu større indflydelse på frugtkvaliteten.
Ved siden af vinene fra Howell Mountain laver Robert Craig Winery sin Affinity Cabernet fra egne 6 hektar på de nedre skråninger af Mount George i det sydlige Napa Valley. Dertil kommer Cabernet Sauvignon fra Mount Veeder, Spring Mountain District og Diamond Mountain District. Samt en supplerende produktion af Merlot, Zinfandel og Chardonnay.
Bob Craig døde i 2019, men har forlængst sikret sig en plads i historiebøgerne om Napa Valley. Og om “Mountain Cabernet” i særdeleshed.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage
Allergener