Legenden Robert ”Bob” Craig begyndte at fremstille “Mountain Cabernet” helt tilbage i 1980’erne, hvor han fungerede som General Manager for The Hess Collection. Sideløbende var han en af nøglefigurerne bag etableringen af hhv. Mount Veeder og Spring Mountain AVA. I 1992 gik Bob solo, da han sammen med 3 pengestærke venner grundlagde Robert Craig Winery. Vinhuset ligger i 700 meters højde, helt oppe langs bjergryggen på Howell Mountain. Robert Craig Winery har fra den spæde start haft fokus på “mountain grown cabernet", produceret i små mængder fra specifikke terroirs og med strengt fokus på kvalitet. I 2006 blev Robert Craig hyldet af Wine Spectator som en af Napa Valleys ”Top 50 producenter” af Cabernet Sauvignon, baseret på 15 års ratings. Successen steg aldrig Robert Craig til hovedet: ”Jeg kommer fra ydmyge kår, og jeg føler bare ikke, at det er i orden at kræve for meget for min vin.” I 2012 lod Robert Craig sig pensionere, og overlod sin anpart til firmaets CEO, Elton Slone. Med Elton Slone ved roret er andelen af druer fra egne marker øget fra 25 til 85%, så man fremadrettet har opnået endnu større indflydelse på frugtkvaliteten. Ved siden af vinene fra Howell Mountain laver Robert Craig Winery sin Affinity Cabernet fra egne 6 hektar på de nedre skråninger af Mount George i det sydlige Napa Valley. Dertil kommer Cabernet Sauvignon fra Mount Veeder, Spring Mountain District og Diamond Mountain District. Samt en supplerende produktion af Merlot, Zinfandel og Chardonnay. Bob Craig døde i 2019, men har forlængst sikret sig en plads i historiebøgerne om Napa Valley. Og om “Mountain Cabernet” i særdeleshed.
Læs mere ↓Legenden Robert ”Bob” Craig begyndte at fremstille “Mountain Cabernet” helt tilbage i 1980’erne, hvor han fungerede som General Manager for The Hess Collection. Sideløbende var han en af nøglefigurerne bag etableringen af hhv. Mount Veeder og Spring Mountain AVA.
I 1992 gik Bob solo, da han sammen med 3 pengestærke venner grundlagde Robert Craig Winery. Vinhuset ligger i 700 meters højde, helt oppe langs bjergryggen på Howell Mountain. Robert Craig Winery har fra den spæde start haft fokus på “mountain grown cabernet", produceret i små mængder fra specifikke terroirs og med strengt fokus på kvalitet.
I 2006 blev Robert Craig hyldet af Wine Spectator som en af Napa Valleys ”Top 50 producenter” af Cabernet Sauvignon, baseret på 15 års ratings. Successen steg aldrig Robert Craig til hovedet: ”Jeg kommer fra ydmyge kår, og jeg føler bare ikke, at det er i orden at kræve for meget for min vin.”
I 2012 lod Robert Craig sig pensionere, og overlod sin anpart til firmaets CEO, Elton Slone. Med Elton Slone ved roret er andelen af druer fra egne marker øget fra 25 til 85%, så man fremadrettet har opnået endnu større indflydelse på frugtkvaliteten.
Ved siden af vinene fra Howell Mountain laver Robert Craig Winery sin Affinity Cabernet fra egne 6 hektar på de nedre skråninger af Mount George i det sydlige Napa Valley. Dertil kommer Cabernet Sauvignon fra Mount Veeder, Spring Mountain District og Diamond Mountain District. Samt en supplerende produktion af Merlot, Zinfandel og Chardonnay.
Bob Craig døde i 2019, men har forlængst sikret sig en plads i historiebøgerne om Napa Valley. Og om “Mountain Cabernet” i særdeleshed.