Ingen resultater

Distrikter
  Producenter
   Se alle resultater for
   Dit valg:
   51 produkter fundet
   GalleriListe

   Luca Maroni anmelderroste vine

   En af verdens mest kendte vinanmeldere er italieneren Luca Maroni som siden 1987 har skrevet om vin. Først sammen med Luigi Veronelli, hvor de skrev Italiens første nyhedsbrev om vin. Her på Supervin har stort udvalg af vin, som er anmeldt af vinkritikeren. Siden 1987 har Luca Maroni haft en stor betydning for forbrugernes valg af vin, ligesom hans vinanmeldelser efter 99-point har stor betydning for vinproducenter og vinbranchefolk i Italien. Peger hans tommelfinger opad, betyder det øget salg af den omtalte vin – og det modsatte, hvis den peger nedad. Her på siden finder du et stort udvalg af vin, som er anmeldt af Luca Maroni.

    

   En videnskabelig tilgang til vin

   Luca Maronis interesse for vin har været stor siden, han som 17-årig skrev for magasinet ’’L'Etichetta" og senere startede Italiens første nyhedsbrev, “Ex Vinis" hvor han anmeldte vine fra Italien. Det var dog først i 1990 at Luca Maroni bliver kendt som vinanmelder gennem sit magasin ’’The Taster of Wine’’, et magasin dedikeret til vin og vinsmagning.  Luca Maroni har været meget videnskabelig i sin tilgang til vin, og har også studeret ønologi. I 1993 udkom Luca Maroni den første udgave af ’’Annuario dei Vini Italiani’’, en rapport om den ønologiske produktion i de store italienske vinfremstillingsvirksomheder. Siden 1993 er rapporten udkommet årligt. Han har siden 1993 udgivet flere undersøgelser, rapporter og bøger om ønologi.

    

   Luca Maronis 99-pointsystem

   Hans bedømmelsessystem når op til 99 point for de bedste vine ved hjælp af kriterier baseret på sin egen teori om "frugtkvalitet" i vin. Han hævder, at vinenes behagelighed og nydelsen ved at drikke det, kommer fra hvor tæt vinen minder om den oprindelige frugts smag. For at evaluere vinens kvalitet, vi skal evaluere dens frugtkvalitet ved at være opmærksom på konsistens, balance og integritet. Vinguruen bedømmer ca. 16.500 vine fra 2300 vingårde overalt i Italien efter hans eget pointsystem. Generelt lægger Luca vægt på frugtens smag. Guiden omfatter desuden info om vingårdens størrelse og scorer fra året før. Hans 99-pointsystem regnes generelt for en meget pålidelig guide. Luca Maronis ord og vurdering af en vin har stor betydning for vinproducenterne. Priserne og populariteten på vinen stiger gerne i takt med en god anmeldelse fra vinguruen. Det er dog kun nogle få vine, som han har tildelt alle 99 point til. 

    

   Luca Maronis anmeldte vine hos Supervin

   Det kan være en udfordring at finde en rigtig god vin, hvis man ikke er den store vinkender eller måske gerne vil prøve noget nyt. Bruger du Luca Maronis pointsystem som en guide til dit næste vinkøb, kan du ikke gå helt galt i byen. Maroni præmierer generelt frugtrige vine højt i sine anmeldelser. Køber du en vin, der har været i hænderne på denne mand, og her præmieret med gode anmeldelser, går du ikke galt i byen. Det er uden tvivl en rigtig god vin. Her på siden finder du flere vine, som er anmeldt af ham.