



Eulogio & Javier Clavius 2018 i trækasse
“Clavius shows the most hidden and authentic taste of the Verdejo variety … A natural wine with extremely limited production: Only 1,050 standard bottles and 73 magnums produced.” – Javier Rodriguez
Du kender sikkert kæmpesuccesen El Quinto Paraje? For første gang nogensinde er det lykkedes os at skaffe et mikroparti af storebroderen ”Clavius” – en af de mest kompromisløse og fascinerende Verdejo-vine verden har set.
Økologisk certificeret. Dyrket efter biodynamiske pricipper. Vi taler 100 % upodede (”Præ-phylloxera”) Verdejo-vinstokke fra en legendarisk mikroparcel, som Javier Rodriguez og Eulogio Calleja har lejet i Nieva. Vinificeret med “zero intervention” og modnet 12 måneder på nye franske 600 liters egetræsfade – indkøbt hos den mesterlige burgundiske mikrobødker Dominique Laurent (der har fem års ventetid – og bl.a. leverer fade til ikoner som Le Pin og Cheval Blanc). Ikke tilsat sulfitter.
Calvius 2018 er dobbelt guldvinder ved Best of Spain Wine Challenge. Clavius er en af hele fem hvidvine fra superstjernen Javier Rodriguez, som Master of Wine Tim Atkin har selekteret til sin seneste ”Rueda TOP 100”. Clavius har opnået 96/100 hos El Sumiller. Og ja, vi kunne blive ved…
Det her er essensen af Verdejo, når den er mest naturlig, autentisk, ulfiltreret og fascinerende. Og samtidig en vin, der flytter grænsen for, hvad de største vinkunstnere kan opnå med de bedste Verdejo-druer mellem hænderne... Prøv den!
…
Nyd den til fisk og skaldyr, sushi, lyst kød, tapas, risotto og grillede marienrede grøntsager og oste. Server ved 10-12°C.
“A non-conformist wine is one that does not follow rules and does not search for a specific consumer, but is made under the interpretation of an oenologist, rather an artist, who searches an expression of the landscape of each vineyard.” – Javier Rodriguez, winemaker
Hvordan smager Eulogio & Javier Clavius 2018 i trækasse?
Clavius 2018 fremstår gyldengrøn og let uklar i glasset… I næsen pibler det frem med mineralske noter af våde sten og salt, smukt vævet sammen med smør, honning, pære, æble, abrikos, nødder og ristet toast…Wauw! Voldsomt spændende duft – der er unik uden at være ekstrem! Hvidvinen lægger sig rig og cremet på tungen, hvor man virkelig fornemmer den helt særlige intensitet og rigdom på smagsnuancer, som Verdejo kan opnå fra meget gamle, upodede vinstokke. Fadets luksuskrydderier fremstår perfekt integrerede i den lange eftersmag, der slutter med en vibrerede streng af mineralitet som efterklang. Verdejo i verdensklasse – skal simpelthen smages! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Abrikos
Honning
Pære
Smør
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Eulogio & Javier Clavius 2018 i trækasse passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener