Rosévin

VALGTE FILTRE: Type: Rosévin
170 produkter fundet

Hvad er Rosé?

En rosévin er mellemstadiet mellem en hvidvin og en rødvin. En rosé er den lyserøde, dybrøde eller ofte laksefarvede vin der altid er en sikker vinder til velkomstdrinks, grillaftener, hyggelige stunder og varme sommerdage. Vinen kan komme fra hele verden. Om det er Frankrig, Spanien eller Italien er underordnet, men den bærintense, mineralske og lyserøde rosé er altid forfriskende og er en dejlig oplevelse, hver gang man nyder en godt glas. Rosé kan drikkes for sig selv, som en fantastik aperitif eller gå som en perfekt parring til grillkød, sommersalater eller tapas og andre lette anretninger. Der findes rosévin for enhver smag!

Hvordan laver man Rosé?

Der findes forskellige måder at lave rosévin på. Ved den mest udbredte metode bruger man de blå druer, som også bruges til rødvin. Under gæringen af mosten sorterer man skallerne fra, inden de når at afgive for meget farve til vinen. Det er denne proces, der er med til at give den flotte lyserøde farve, som er så karakteristisk for rosévin. Idet skallerne frasorteres, bliver der heller ikke tilføjet tannin i lige så høj grad, og dermed bliver den lyserøde vin mere frisk end rødvin. Der findes også en lidt mere sjælden metode, hvor man i stedet blander rødvin og hvidvin. Man benytter sig kun af få procenter rødvin, og resten er hvidvin. Det giver den samme lyserøde farve, men en lidt anderledes lækker smag. Mest populært brugt i Champagne-distriktet.

Hvordan smager Rosé?

Rosévin kan være kilde til lige så mange forskellige og store smagsoplevelser som man finder i rød- og hvidvine. Stilarterne, druesorterne og klimaet varierer enormt og med den stigende interesse for rosévin lægger producenterne sig virkelig i selen for at lave seriøse og spændende rosévine.

Prøv Rosé fra tre forskellige områder!

Høj kvalitet er du garanteret hos Château Puech-Haut, der fremhæves af Robert Parker som Languedocs måske bedste vinproducent. Deres Argali rosé er ikke bare markedet smukkeste rosé - den smager også fantastisk. Stilen er helt som en klassisk Provence – laksefarvet, frisk og elegant med spandevis af sommermodne jordbær, hindbær og melon samt et strejf af middelhavskrydderier.

I Italien elsker de Pinot Grigio og derfor har Amicone selvfølgelig valgt at lave en rosé på den populære drue, der med sit mørke skind frembringer en smuk lys, nærmest kobberrød-rosé. Smagen er både aromatisk og floral med en silkebløde frugtsmag, der domineres af nyplukkede røde æbler og fersken. 

Er du til sprød, læskende, pastelfarvet rosé med masser af value for money, så er Rudi Rüttger lige noget for dig. Den unge vinbonde fra det sydlige Pfalz tryller med Champagne-druen, Pinot Meunier, og laver en rosé med skøn mineralsk friskhed samt blide sommerbær i stride strømme. En rigtig terrassebasker, der vil sprede glæde hele sommeren!

Rosévin til gode priser

Velkommen til Supervin.dk, hvor vi har samlet et stort sortiment af alle slags vine. På netop denne side finder du vores store udvalg af rosévine. Det er altid en sikker vinder til velkomstdrinks, grillaftener, hyggelige stunder og varme sommerdage. Vinens søde, forfriskende og lette facon gør rosévinen til en aboslut dejlig oplevelse, hver gang man nyder en godt glas. Her hos Supervin.dk har vi et kæmpe udvalg fra hele verden, så du frit kan vælge, hvilke type land og smag, du bedst synes om. Klik rundt i webshoppen, og lad dig blive inspireret af de mange flotte flasker og vine. Vi har gjort det nemt for dig at vælge vinen til lige præcis dit måltid. Klik blot ind på vinen, og læs om smagen og kvaliteten, og bliv samtidig klogere på, hvilket slags kød vinen passer bedste til. 

 

Hvordan produceres rosévin?

Der findes forskellige måder at lave rosévin på. Ved den mest udbredte metode bruger man de blå druer, som også bruges til rødvin. Under gæringsprocessen sorterer man skallerne fra, inden de når at afgive for meget farve til vinen. Det er denne proces, der er med til at give den flotte lyserøde farve, som er så karakteristisk for rosévin. Idet skallerne sorteres fra bliver der heller ikke tilføjet tannin i lige så høj grad, og dermed bliver den lyserøde vin mere frisk end rødvinen. Der findes også en lidt mere sjælden metode, hvor man i stedet blander rødvin og hvidvin. Man benytter sig kun af ca. 5 % rødvin, og resten er hvidvin. Det giver den samme lyserøde farve, men en lidt anderledes lækker smag. Trænger du til at prøve noget nyt? Så køb en rosévin fra Supervin.dk, og lad dine smagssanser gå på opdagelse i den friske farve og fornemmelse. 

 

Køb rosévin online hos Supervin.dk

Der er ikke noget bedre end at åbne en flaske rosévin en varm sommerdag på terrassen med veninderne. Derfor er vinen også kendt lidt som en ’terrasse-vin’, men man må absolut ikke udelukke den som mulig kandidat til madretterne. Nogle rosévine er lidt sødere end andre, og det er især disse, der oftest nydes for sig selv som en kølig forfriskning. Den mindre søde udgave, som oftest også er lidt kraftigere, kan derudover passe perfekt til eksempelvis salat, hummer eller endda asiatisk mad. Derudover er vinen kendt som en ideel aperitif eksempelvis med et jordbær i bunden af glasset. Mulighederne er mange, men Supervin.dk skal nok guide dig til at finde den rette vin.

 

Facts om rosévinen

Hos Supervin har vi erfaret, at der er mange forbrugere, som ikke ved ligeså meget om rosévinen sammenlignet med hvid-eller rødvin. Vi har derfor samlet nogle gode facts omkring denne specielle vintype, så du er bedre rustet til at købe rosé online.

  • Rosé får ikke sin karakteristiske lyserøde farve, fordi vinbonden har hældt rødvin ned i hvidvinen.
  • Rosé kan noget, som hverken rød eller hvid kan. Den kombinerer det læskende fra hvidvin med lidt af strukturen fra rødvin.
  • Smagen i vinen er frisk, men nogle varianter er sødere end andre.
  • Rosé bliver ikke bedre af at ligge i vinkælderen for længe. Det optimale er at drikke den inden for et par år. På dette område adskiller den sig fra rødvinen.
  • Rosé kan faktisk være rigtig god til mad, selvom det ikke er indtrykket hos mange forbrugere. Gå gerne efter en rosé, som er kraftig i smagen.
  • Mænd kan også drikke den, også selvom den er lyserød.

 

Hvordan vælger jeg rosévin?

Vi har samlet et stort udvalg af rosévine fra alle de bedste vinproducenter. Der produceres rosévin mange steder i verden - fra amerikanske kontinenter til Australien - og fra Sydafrika til forskellige lande i Europa. Italien, Frankrig, Spanien og USA er de største vinlande i verden. Så det er svært at vide, hvilket område du skal gå efter, når du shopper vin online.

I stedet for at gå efter et bestemt vindistrikt, så lad dig i stedet inspirere af vores varierede udvalg af vine. Hos Supervin finder du blandt andet inspiration til, hvad vores forskellige rosévine passer sammen med, og hvad deres styrker er hver især. Er du stadigvæk i tvivl om dit valg, så er du velkommen til at kontakte vores kompetente kundeservice, som altid står klar til at guide dig mod det rigtige køb. Find de bedste Rosévin tilbud lige her