Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er en af de mest kendte druesorte i verden. Det er en blå rødvinsdrue, der stammer fra Bordeaux-området i Frankrig

Type
Land
Distrikt
Producent
Drue
Klassikere
Pris
{{nbHits}} produkter fundet
Galleri Liste

Farve og smag

Denne populære franske drue bliver udviklet til rødvin over det meste af kloden, men uanset hvor vinen kommer fra synes Cabernet Sauvignon altid at demonstrere flere gentagende karaktertræk. De typiske kendetegn er en dyb, rød farve, en velbalanceret mængde garvesyre og en tilpas fremtrædende syrlighed, der gør den optimal til langt de fleste lejligheder. Den mørke farve kommer passende af den mørke farve fra druen selv, men giver et passende billede af dens fyldige smag, som har klare elementer af en række mørke bær: mørke kirsebær, solbær og brombær. Andre spor at finde i vinen kan være vanilje, mynte, blomst og endda tobak.

Cabernet Sauvignon er godt til fedtfyldig mad

En anden grund til denne drues popularitet er dens naturlige forhold til god mad.  Det faktum at Cabernet Sauvignon rødvine er så velbalanceret i sin mængde af sødme og syrlighed i smagen samt garvesyren fra druen gør den optimalt til retter, og kød i sær, som har et højere naturligt fedtindhold. Dette kan være kød som lam, der har et højt proteinindhold eller mere simpelt som f.eks. en hjemmelavet hamburger m. svampe, løg og ost. Det høje fedtindhold neutraliserer den høje mængde garvesyre og giver derved plads til de frugtige smagsindtryk, som vinen egentlig er karakteriseret af. Andre anbefalelsesværdige retter kan være en rød steak med foie gras eller mere eksotisk tilberedt koreansk oksekød med grøntsager, hvidløg og sesam.

Duftnoter for Cabernet Sauvignon

De typiske kendetegn i aroma for Cabernet Sauvignon rødvin er det frugtige udtryk af Solbær, som den besidder i både duft så vel som smag. Andre tydelige dufte er bl.a. grøn peberfrugt, brombær og vanilje. Afhængigt af længden af lagringen i egetræs tønder, vil man kunne opleve spor af tobak.

Cabernet Sauvignon er elsket over hele verden

Fra sine rødder i det franske landskab af Bordeaux har Cabernet Sauvignon druen spredt sig og siden taget verden med storm. Siden slutningen af 1990’erne har man været bevidst om at netop denne drue er et afkom af to andre druer – Cabernet Franc og Sauvignon Blanc – hvilket gør dens direkte vej til toppen endnu mere imponerende, da man samtidig har bevist, at den kun har eksisteret i noget nær 20 år op til undersøgelsen.

Cabernet Sauvignon har mange venner

En speciel ting ved netop denne rødvinsdrue er, at den gør sig ganske godt i blandinger med andre druer, hvilket bliver benyttet i meget stor grad. Blandingerne foregår over det meste af verden hvor Cabernet Sauvignon bliver parret med druer som Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot, Carmenere, Shiraz og Tempranillo. Der er tale om en meget alsidig drue, der kan tilpasse sig andre druer, men samtidig også har let ved at finde sig til rette i forskellige typer jord, uden at miste sine karakteristika. 

Se også vores udvalg af vine fra italienske Montepulciano her