Ingen resultater

Distrikter
  Producenter
   Se alle resultater for

   Brunello di Montalcino vine

   Dit valg:
   100 produkter fundet

   Brunello di Montalcino-vine

   Leder du efter en vin, der på bedste måde komplimenterer din kogekunst og formår at imponere selv dine mest vinelskende gæster? Med en Brunelleo di Montalcino får du en vin, hvis produktionsmetode gennem mange år er blevet udviklet og forfinet. Det resulterer i en vin, der hyldes for sin karakter og smag, og i dag har opnået så stor succes, at ordet ’klassiker’ næsten ikke er tilstrækkelig. Brunello di Montalcino bliver skabt, som navnet antyder, i byen Montalcino, der ligger 120 km syd fra Firenze i midten af Italien-støvlen. Det ligger i vinregionen Toscana, som udover sin betagende natur er en af absolut mest kendte vinregioner i Italien. Klik rundt i Supervin.dk’s webshop, og find din næste Brunelleo di Montalcino vin fra populære årgange som 2004, 2006 og 2008.

   Brunello – Italiens stolthed

   I 1888 aftappede og navngav Bionid-Santi, som den første, en Brunello efter en vellykket isolering af en overlegen klon af Sangiovese, Sangiovese Grosso. Brunello-vin er lavet på ren Sangiovese-druer, som dyrkes i området omkring Montalcino – og omtales som Italiens mest aristokratiske vin. Klimaet er måske vigtigere end de specifikke kloner, når vi taler om vinens særpræg. Klimaet omkring Montalcino er varmere og tørrere end klimaet i Chianti-distrikterne. Sangiovese når toppen af modenhed i dette område, og det giver fyldigere vine end noget andet sted i Toscana. Alkoholprocenten ligger ofte over 14 %. Allerede i 1980 blev vinen klassificeret som DOSG (Denominazione de Origine Controllate e Garantita). ’Brunello’ er en diminutiv af ordet ’Bruno’ og betyder ’lille brune’. Navnet blev givet til druesorten Sangiovese Grosso, som man tidligere mente var en anden druesort en Sangiovese. Lad dig inspirere af flaskernes eksklusive designs, som indeholder en overlegen vin, der på alle måder gør sig fortjent til sin ros og omdømme.

   Køb verdenskendte Brunello di Montalcino hos Supervin.dk

   Italienerne er i sandhed mestre i vinkunsten. Deres passion for druesorter og vinmarker sammen med en nysgerrighed efter at udvikle metoder har været tilstede gennem flere generationer, hvilket er grunden til at vinreolerne herhjemme bugner af italienske vin. Har du endnu ikke prøvet en Brunello, så har du muligheden nu. Mange af vores Brunello-vine har fået yderst gode anmeldelser af anerkendte vineksperter som Wine Enthusiast og WineSpectator. Vinen er verdenskendt og på grund af den høje kvalitet, følger der også en lidt dyrere pris. Hos Supervin.dk kan vi tilbyde dig Brunello-vine til rimelige priser, fordi vi handler ind i store mængder. 

   Brunello di Montalcino-vin

   Brunello di Montalcino er en kraftig rødvin, som typisk topper omkring 8-10 års alderen. Dog kan de bedste af dem nemt gemmes 20 år, hvis ikke også mere. Som nævnt ovenfor, skal vinen laves på Sangiovese-druer og produceres i området omkring Montalcino før, at det kan betragtes som værende en Brunello di Montalcino-vin. Udover det, er der strenge krav til selve lagringen. Disse vine skal lagre i mindst fem år i alt, hvoraf to af årene skal foregå på fad. Er man tilhænger af den traditionelle stilart benytter man sig af store, brugte fade til selve lagringen, hvorimod, hvis man er tilhænger af den mere moderne version, gør man brug af nye og mindre fade.

   Afhængig af, hvilken lagringsmetode man anvender, vil vinen få et forskelligartet udtryk. Den traditionelle metode giver typisk vine med noter af tørret frugt, læder og blomster, mens den moderne metode som regel giver vine med noter af mørk frugt, chokolade og vanilje. Da vinen lagres på mindre fade ved den moderne metode, udsættes den for mere ilt, hvilket gør, at vinen hurtigere modnes. Foretrækker du en mørk, kraftig vine, kan du med fordel gå efter den moderne udgave, mens du bør gå efter den traditionelle udgave af vinen, hvis du er på udkig efter en elegant vin rig på finesse.