





Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2018
Flydende Sangiovese-silke, skovbundsparfume og smagskompleksitet i verdensklasse…
Jep, verdens måske allerbedste Brunello-producent stempler ind i den nye superårgang 2018 med 96+ points og en Brunello, der cementerer husets kultstatus.
White Label er husets mest klassiske Brunello og den fejrer i årgang 2018 40 års jubilæum. Vinen modner på store traditionelle egetræsfade i 42 måneder og præsenterer Sangiovese-druen prægtigt, fokuseret og herligt usminket. Topkøb!
Brilliant ruby with brightening rim. Appealing nose with notes of blood orange, cranberries and fresh cherries, background of Mediterranean herbs. Shows very good tension on the palate, lots of juicy fruit, finely-meshed tannin, salty; a classic.
Lots of clean cherry and plummy character to the nose and palate. Medium- to full-bodied with dense, chewy tannins and a long finish. Lovely freshness of fruit here, but give the tannins a year or two to sink in. 40th anniversary bottling.
Nyd den til saftigt oksekød, lam med urter, svamperisotto, kraftige pastaretter samt lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2018?
I glasset står Brunello’en krystalklar kirsebærrød farve med små orange antydninger i kanten. En aromatisk, parfumeret Sangiovese-duft forfører fra første færd med violer, hindbær, skovjordbær, tørrede tranebær, saftdryppende røde kirsebær og lidt blåbær, der tilføres komplekse strejf af appelsinskal, kamfer, tobaksblade og chokolade. Brunello’en lander på tungen med en silkeblød og kølig frisk frugtsmag, der langsomt åbner for nuancerede noter af røde blommer, tørrede middelhavsurter, lidt trøfler og cedertræ. Lang mineralsk finish med madvenlige tanniner og et frisk citruspust. En betagende Brunello fra Casanova di Neri, der allerede nu smager fantastisk, men som også rummer et står lagringspotentiale. Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2018 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener