Barolo

Type
Land
Distrikt
Producent
Drue
Klassikere
Pris
{{nbHits}} produkter fundet
Galleri Liste

Barolo

Det nordlige Italien er i sandhed kendt for deres vinproduktion. Udover Amarone og Ripasso finder man også her den populære vintype Barolo, som vinelskere anerkender som Italiens bedste vin. Mere præcist bliver vinen produceret i det nordvestlige Italien i distriktet Piemonte. Det hele foregår i provinsen Cuneo sydvest for byen Alba i områder som eksempelvis Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba og Barolo. Sidstnævnte område har lagt desuden navn til vinen. Takket være vinens kvalitet er den blevet kendt som vinens konge eller kongernes vin. Her hos Supervin.dk finder du et udsøgt udvalg af Barolo til ganske fornuftige priser. Vi giver dig mulighed for at drikke og nyde livet som en konge uden at betale den samme pris for det. Vi er nemlig knivskarpe i at indkøbe store restlagre fra vores udbredte netværk i vinbranchen. Når du handler hos os behøver prisen ikke længere betyde, at du skal gå på kompromis med kvaliteten.

Kongernes vin!

Den italienske favorit produceres udelukkende af én druesort, nemlig nebbiolo. Man mener, at nebbiolo kommer af det Italienske ord nebbia, som betyder tåge - muligvis fordi vinmarkerne er dækket af en intens tåge under høsten i oktober. Druen giver en lidt lysere rødvin, som har en højt niveau af tannin. Grundet det høje tannin-niveau kræver vinen en lang hviletid for at gøre plads til andre smagsnuancer i vinen. Den skal lægge i mindst 38 måneder, hvoraf den 18 måneder skal foregå på træ. Herudover kræver vinen helt særlige fysiske forhold. Vinmarkerne skal ligge på bakker med en særlig hældning samt orientering, så man sikrer, at druerne får nok sollys. Har du endnu ikke prøvet den unikke Barolo fra Italien, så har du muligheden nu!

Stort udvalg af barolo hos Supervin

Gennem udviklingen af Barolo er der opstået en traditionel og en moderne produktionsmetode. I et forsøg på at gøre vinen mere frugtig og attraktiv for moderne smagsløg begyndte nogen producenter at lægge vinen på nye franske egetræsfade. Traditionalisterne foretrækker længere lagringstider på træfade, som ikke tilføjer smagsnuancer i samme grad. Uenighederne er der mange af, men hos Supervin mener vi, at begge produktionsmetoder er værd at smage. Den fornemme vin har fået klassificeringen DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Du finder vores udvalg af barolo-vin lige her, og vi lover, at du ikke vil blive skuffet. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du sidder tilbage med spørgsmål. 

Smagen af Barolo-vine

En Barolo er sand smagsbombe fyldt med aromaer, der skifter karakter med alderen. Som ung vin er den fast og præget af hårde tanniner, men med årene begynder den så småt at åbne mere og mere op og frigive forskellige aromaer. Det er derfor en vin med et stort lagringspotentiale, som nemt kan gemmes i 10-20 år før, at samtlige nuancer i vinen kommer til sine fulde ret. Som færdigmodnet vin kan aromaerne spænde bredt. De bedste Barolo-vine er frugtrige med florale elementer og mørke noter af trøffel og chokolade. Dog kommer vinen i fire forskellige udgaver, som grundet jordens forskelligartede kalkindhold går fra at frembringe kraftige og frugtmætte vine til vine med en mere Bourgogneagtig finesse. Fælles for alle vinene er strukturen, som blandt andet forårsages af områdets barske klima. For at afbløde vinens tanniner og få den optimale smagsoplevelse kan man med fordel vælge at nyde vinen sammen med et godt måltid mad. Gerne en proteinholdig kødret. I forhold til serveringen bør man huske at åbne vinen i god tid, da Barolo er en vin, som kræver masser af luft. I forlængelse af det, kan både dekantering og servering i store vinglas være en rigtig god idé.