Vinkøleskab

VALGTE FILTRE:
7 produkter fundet

Vinkøleskab og vigtigheden af korrekt opbevaring

I takt med en voksende interesse for vin, vokser ofte ønsket om at opbevare de dyrebare dråber korrekt. Det kan derfor være en god idé at investere i et vinkøleskab for at sikre sig mod, at vinen lider skade. Her er nogle overvejelser, som du med fordel kan gøre dig inden et potentielt køb. Som hovedregel skal vinen opbevares under en konstant temperatur med den rette luftfugtighed, fri for vibrationer, lugte og skarpt lys, som kan interferere med vinen. Med et vinkøleskab opnår du den bedste oplevelse og kan bevare din vinskat intakt i mange år. 

Flaskestørrelse og kapacitet

Det er en god idé at tænke over, hvilke vine, du har tænkt dig at lægge på lager i dit skab. Bourgogne- og Champagneflasker fylder mere end Bordeauxflasker, så der vil derfor være plads til færre flasker, hvis du vælger at købe stort ind af førstnævnte. Det er ofte bedre at købe for stort end for småt, da der hurtigt kan snige sig flere flasker ind på ønskelisten end planlagt, men det er selvfølgelig individuelt.

Lyd og akustik

Et vinkøleskab afgiver lyd, hvilket du skal være opmærksom på, men niveauet er forskelligt fra skab til skab. Akustikken i et rum er dog af afgørende betydning for, hvordan lyden opleves. Lyd kan reduceres på flere måder – f.eks. kan tæpper og tykke tekstiler absorbere lyden, ligesom møbler, nipsgenstande og lignende kan virke støjdæmpende. Omvendt vil lyden være mere mærkbar i et rum med store vinduer og en minimalistisk indretning.

Placering af vinkøleskab

Den ideelle placering af vinkøleskabet afhænger også af temperaturforhold. Har du planer om at stille dit skab i et udhus/garage/værksted eller lignende, skal dit skab have et indbygget varmeelement for at kunne klare kulden, og rummet skal være isoleret. De fleste skabe er ikke lavet til at stå i temperaturer på mere end 40 grader, så pas på med direkte sollys. Generelle regler for placering af vinkøleskab:

  • Skal stå i vater
  • Gerne luft omkring
  • Stilles på lyd- og vibrationsabsorberende materiale
  • Hvis der er gulvvarme, kan du med fordel have et isolerende underlag

Der er dog forskellige typer af vinkøleskabe. Et vinkøleskab med kompressor behøver luft omkring sig for at undgå overophedning, hvorimod det ikke er nødvendigt for et termoelektrisk skab, der er mere støjsvagt og mindre energikrævende, men til gengæld har mindre køleevne.

Luftfugtighed

Den rette luftfugtighed gør, at hverken proppen eller etiketten tager skade, og luftfugtigheden skal helst ligge på mellem 50 og 70 procent. Nogle vinkøleskabe har et indbygget system, der selv styrer luftfugtigheden og sikrer, at den ligger på det optimale niveau.

En eller flere kølezoner: Afhænger af behov

Vin skal helst opbevares mellem 10 – 18 grader, men ideelt set har mousserende vin og hvidvin godt af at blive opbevaret ved en lavere temperatur end rødvin. Løsningen kan derfor være et køleskab med to eller flere zoner, hvor temperaturen kan indstilles forskelligt. For mange vil en zone dog være tilstrækkelig, men det afhænger af behovet. Har du kun en zone i dit køleskab, kan du med fordel placere rødvin øverst, hvidvin i midten og mousserende vin i bunden, hvor der er køligst. Den ideelle temperatur til opbevaring af forskellige vintyper:

  • Rødvin: 12-14 grader
  • Hvidvin: 10-12 grader
  • Mousserende vin: Omkring 8 grader, men gerne 14-16 grader ved Champagner egnet til lagring.

Energiforbrug

Vinkøleskabe er omfattet af den samme energimærkning som andre hårde hvidevarer, og den går fra A+ til G-, hvilket har betydning for ens energiforbrug. Dog er de færreste oppe i A+ og A++ kategorierne, men du kan regne med, at energiforbruget nærmest er konstant for et vinkøleskab, hvilket gør det nemmere at forudsige forbruget.

Thermex: Forening af det moderne og tidsløse

I samarbejde med virksomheden Thermex tilbyder Supervin en række vinkøleskabe, der er tilpasset den enkeltes behov og nemt kan integreres i et moderne hjem. Thermex er en dansk familieejet virksomhed, der blev grundlagt allerede i 1958, og virksomheden tæller afdelinger i flere lande. Som forhandler af emhætter og vinkøleskabe forener virksomheden det funktionelle og det æstetiske, det moderne og det tidsløse i et enestående design, der har en lang levetid. Den unikke Winemex-serie af vinkøleskabe er alle udstyret med LED-belysning, 3-lags-glas, ventilation og UV-behandling, der sikrer energieffektivitet og beskytter mod lys, vibrationer og lugtgener. Designet er justerbart, så det kan tilpasses indretningen i de forskellige hjem. Hele Winemex-serien er udstyret med hylder af eksklusivt FSC-certificeret bøgetræ, som bidrager til at fuldende det unikke design. Vinkøleskabene er det nyeste skud på stammen hos den erfarne og respekterede virksomhed, der har hovedsæde i Hjørring. Med erfaring og stor ekspertise følger kvalitet i metermål, og Supervin kan derfor med stolthed præsentere Winemex-serien som en del af vores sortiment.

God fornøjelse med valget af dit vinkøleskab...