





Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino Paolus 2019
Anbefalingen er ikke til at tage fejl af. Tilbudsprisen skriger ‘køb’ , skrev en anmelder om 2018. I superåret 2019 er din value om muligt endnu soleklar!
Er du ikke i ”humør” til at betale 1.500–3.000 kr. for en Brunello fra 100-point-kultnavnet Poggio di Sotto? Så rul glad videre til naboen Molino di Sant’Antimo!
Ikke alene kommer Paolos 2019 fra samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate. Vinen er fremstillet i samme traditionelle stil med 3 år lang fadmodning på store slavonske egefade.
Resultatet er en klassisk Brunello, der fra første slurk imponerer med bjergtagende frugt samt forrygende komplekse nuancer af urter, læder og skovbund. Brunello-fans, denne 2019’er er et must-try!
Nyd den til rødt oksekød, lam, kraftige pastaretter, italienske specialiteter og lagrede oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino Paolus 2019?
Paolus 2019 præsenterer sig elegant kirsebærrød med modent strejf af teglsten nær glassets kant… Næsen lover stor og klassisk Brunello med hypnotiserende gudeduft af af visne roser, tørrede urter, tranebær, kirsebær og blomme, som efter et par slyngture i glasset får selskab af våde egetræsfade, svampe, kamfer, rosmarin, tobak, rosin og læder. På tungen smooth og næsten burgundisk svævende. Saftig, silkeagtig og lækker med pikante urter og eminent terroirpræg. Kompleks, mundrensende finale med fine tannner og strejf af sorte teblade. Molino di Sant’Antimos hidtil største Brunello? Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino Paolus 2019 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener