
Brunello Cerretalto 2004
100 % Sangiovese Grosso. 2004 er blandt de to bedste årgange siden 1997.
Meget intens og dyb smag, som en solbærbombe, ekstrem kompleks, stor-stor vin.
Cerretalto er Casanova's flagskib og den højeste kvalitet, vingården formår at lave.
Der produceres et meget begrænset antal flasker, ca. 8.000 om året.
Cerretalto er en Brunello Riserva, men ejeren, Giacomo di Neri er en meget beskeden person og kalder den kun ved navn.
Der kommer kun få flasker af denne vin til Danmark på grund af den store efterspørgsel.
BRAVO GIACOMO! Meget mørk i farven, ja næsten blæk. Utrolig duft a kirsebær og intense frugter. Smagen er enorm kompleks med masser af smag af solbær med en ekstrem lang eftersmag i hårfin balance mellem taninnerne.
I 1984 overtog sønnen Giacomo vingården, efter han havde modtaget højeste udmærkelse som agronom og ønolog på det meget anerkendte vinuniversitet i Firenze. I dag er Giacomo blevet en "kultperson", især efter han i en årrække havde været formand for ”Brunello concorzio”.
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage