
Porta Gattoli Brunello di Montalcino 2020
Årets Brunello-kup er en realitet… Byd velkommen til Porta Gattoli Brunello di Montalcino 2020!
Toprated af Wine Enthusiast ved 70$ (svarende til 455 DKK) og netop hentet hjem til Supervin med en gigantisk prisreduktion, der nu serveres på et sølvfad for dig. For at understrege den ufattelige value for money, så er Porta Gattoli sågar indlemmet i Wine Enthusiast købeguide for 2025, der selv ved 400-500 kroner anses for et superkøb.
Glemte vi at nævne de fornemme 92 points fra James Suckling, der lover stor aromatisk Brunello med finpolerede tanniner.
Porta Gattoli er skab på Sangiovese, der vokser på sydvestvendte skråninger i 350–500 meters højde i Montalcino. Jordbunden er domineret af galestro – en kalkholdig og mergelrig jordtype, som giver Brunello-vinene deres karakteristiske mineralitet og elegance. I kælderen bliver vinen modnet i 30 måneder på store slavonske egetræsfade og placerer sig dermed stilistisk i den klassiske del af Brunello di Montalcino.
”★★★★★ 5/5 outstanding vintage” – Consorzio Brunello di Montalcino
Du får Porta Gattoli i en af de helt store kanonårgange i Brunello. Årgangen er således tildelt topkarakteren 5 ud af 5 stjerner hos det officielle Brunello-konsortie. Bedre end 2017. Bedre end 2018. Og på højde med legendariske 2019. Flere anmeldere antyder sågar, at 2020 overgår 2019 i elegance og balance – når du smager Porta Gattoli er det svært ikke at være enig!
…
Nyd den til saftigt oksekød, lam, kraftige pastaretter, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Porta Gattoli Brunello di Montalcino 2020?
Porta Gattoli Brunello di Montalcino 2020 slynger sig rundt i glasset med en eksplosiv blommerød farve med en lille snært af teglsten i kanten. En overlegen superduft stiger op fra glasset og lokker dig med tørrede blomster, modne kirsebær, brombær, blommer og solbær, der sammenvæves med mandarinskal, pibetobak, cedertræ, lakrids, kakao og et strejf af italienske krydderurter. I munden folder Porta Gattoli sig ud med imponerende fylde og silkeagtig struktur, der i smagen domineres af mørke bær, læder, skovbund samt de lækreste solmodne, bøfvenlige tanniner. Eftersmagen hænger ved lang tid efter hver mundfuld og efterlader en med et lækkert fadkrydret touch og spændende mineralske undertoner. Drik nu med iltning – eller gem den 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Sorte kirsebær
Svampe
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Porta Gattoli Brunello di Montalcino 2020 passer godt til...
Hvordan er Porta Gattoli Brunello di Montalcino 2020 fremstillet?
Porta Gottili Brunello di Montalcino er fremstillet på 100 % Sangiovese, der vokser på sydvestvendte skråninger i 350–500 meters højde i Montalcino. Jordenbunden er domineret består af galestro – en kalkholdig og mergelrig jordtype, som giver vinene deres karakteristiske mineralitet og elegance. Druerne høstes i hånden i slutningen af september og transporteres hurtigt til kælderen, da vinmarkerne ligger i umiddelbar forlængelse af vineriet. Efter høsten gennemgår druerne en 8-dages koldmaceration ved 12°C for at udtrække farve og aromaer på skånsom vis, før den alkoholiske gæring sættes i gang ved 28°C i temperaturstyrede ståltanke. Under gæringen foretages regelmæssig overpumpning og nedstempling af skallerne for at opnå optimal farve og tanninekstraktion.
Efter endt gæring modnes vinen i 30 måneder på store slavonske egetræsfade med en kapacitet på 30–100 hektoliter. Herefter følger minimum 4 måneders flaskelagring, inden vinen frigives til salg.
Druer
SangioveseVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker


























