





Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011
Kult-Brunello i sin mest powerfulde form… Presenting Tenuta Nuova 2011!
Nogle vine kræver tid, tålmodighed og gode opbevaringsbetingelser. Vi har gemt på denne 2011'er, så du ikke behøver vente. Men pas på… lageret er svundet ind til meget få flasker!
Casanova di Neri er blandt verdens bedste producenter og har hele 3 forskellige Brunello'er i sortimentet, der har opnået 100 points, heriblandt Tenuta Nuova. Det hersker ingen tvivl om, at det er en af de største Sangiove-vine på markedet og som Robert Parker siger i sin anmeldelse, så er det sjælendt at opleve så stor fylde og smagsrigdom i en Brunello.
Grib chancen og smag en kældermodnet udgave af Tenuta Nuova, der efter mere end 10 år på langs i kælderen folder sig perfekt ud på tungen.
Nyd den til lammeretter, steaks, kraftige pastarreter, svampe og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011?
Mørk kirsebærrød med et elegant modent skær… I næsen begejstrer den store Brunello med toplækker duft af tørrede blomster, sorte kirsebær, hindbær, blomme og solbær, der følges på vej med dybe strejf af lakrids, tobak, ristet cedertræ, læder, trøfler, chokolade, sød balsamico og kaffegrums…. I munden blød som fløjl med flot, flot intensitet og polerede tanniner, der stadig bider rigeligt fra sig... Drik nu, eller gem 15-30 år fra høståret.
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage