





La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2017 ØKO
Presenting La Magia 2017... En åndeløst god, smuk og nobel Brunello af allerhøjeste karat!
Anmelderne har sjældent været mere enige om en vins verdensklasse, og skal vi være helt ærlige, så har vi umådeligt svært ved at pege på en større Brunello i årgang 2017.
Så mørk og intens. Så mineralsk og karismatisk urtet. Så sitrende kirsebærsaftig med så utroligt lækre tanniner.. La Magia Brunello stråler igen magisk og jævner alle konkurrenter under 500 kr. totalt med jorden. Brunello-fans, feast on this!
Nyd den til store bøffer, saftige lammekød, kraftige pastaretter, svamperisotto og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2017 ØKO?
Nyskænket sejler La Magia 2017 fed og mørk kirserbærrød rundt i glasset... I næsen et frontalangreb af frugtlækkerier med violer, blommer og sorte kirsebær helt fremme i frontlinjen! Samtidig enormt kompleks og nuanceret med en dybt begejstrende aroma-spice-box af urter, mørkristet kaffe, trøfler, kakao, lakrids, peber, vanilje og lidt rosin... Duften er simpelthen for lækker! I munden igen fed og frugtkoncentreret og med en vibrerende mineralitet, der sikrer den store smag en læskende og næsten svævende elegant kvalitet. Lang og kompleks finish, hvor frugt, fad, urter og friskhed balancerer lige efter Brunellobogens ABC... Ren Verdensklasse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2017 ØKO passer godt til...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold