Tenute Poggiocaro Brunello di Montalcino DOCG 2019
Tenute Poggiocaro Brunello di Montalcino DOCG 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94 point. Tenute Poggiocaro formår at skabe Brunello, der på samme tid er super moderne med frugtige og omfavnende smagsnuancer – og alligevel klassisk, nuanceret og med flotte, sprøde finesser ... Når den smager så lækkert, charmerende og åbent, som den gør lige nu, så bliver det svært at lade den ligge." - Flaskehalsen
93 point. Den er klar til dans allerede nu. Kirsebær, filterkaffe, bitre snapseurter, varme krydderier og polerede tanniner. Balancen mellem det varme og fyldige og det bitre fungerer godt og giver den et ekstra lag af seriøsitet." - WineWherever
"93 point. Den er helt klassisk Brunello - skøn duft af kirsebær, ribs, tranebær, svampe, våd skovbund, Earl Grey te og en lille smule rosin/sveske ... Den bliver uden tvivl endnu bedre om 3-4 år." - Mad & Monopolet
"92+ point. Så er der saxofonsolo... umådelig lækker cremethed i frugten" - Vinexpressen
“91 point. Bestemt godkendt” – Houlberg
"91 point. GODT KØB" - Din VinGuide
"This is the vintage we’ve all been waiting for" - Vinous
“Brunello Vintage 2019: To be considered without any doubts one of the best ever made, even better than 2016" - GardiniNotes
Vi har ventet 3 lange år… Comeback til Danmarks måske allerbedste Brunello-køb!
Poggiocaro Brunello 2016 er indiskutabelt en de absolut mest populære Brunello-vine i Supervins historie. Nu er det lykkedes os at skaffe dette fremragende køb i jubelårgangen 2019, der hyldes som endnu større!
Her må vi lige minde om, at Poggiocaro 2016 altså høstede 94 point hos selveste James Suckling.
Den nye Brunello er endnu ikke smagt og ratet hos Suckling, men vi giver Supervins Unikke Garanti på, at såvel nye kunder som gamle fans vil knuselske superkøbet Poggiocaro 2019.
Smagen byder på sublimt balanceret frugtpower med en elegant smoothness, som overstiger enhver logisk forventning til Brunello i dette prisleje. Bravo!
Eneste bekymring… Hvor længe varer det, før vi må melde favoritten udsolgt igen? Så er fans advaret.
Smagenote
Poggiocaro 2019 præsenterer sig mørk kirsebærrød med begyndende teglstensfarve nær glassets kant… Næsen drager med klassisk elegant Brunello-duft af visne blomster, orangeskal, tørrede tranebær, skovbær, sveskeblommer og kirsebær, der giver plads til komplekse nuancer af tobak, læder, balsamico og Karl Johan-svampe… Vinen rammer tungen med en rig og flødelækker tekstur, hvorefter topårgangen 2019 viser sin ekstraordinære klasse med kompleks, solmoden, urtekrydret og vibrerende mineralsk Sangiovese-smag fra druens højborg i Montalcino. Et flot bøfvenligt tanninbid og en lækker kanelkrydret spiciness sætter trumf på i den lange og mundrensende finale. Poggiocaro Brunello er i historisk topform! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Tenute Poggiocaro Brunello di Montalcino DOCG 2019
94/100 Flaskehalsen
"TOPLISTET - 9 NYDELIGE SANGIOVESER: Tenute Poggiocaro formår at skabe Brunello, der på samme tid er super moderne med frugtige og omfavnende smagsnuancer – og alligevel klassisk, nuanceret og med flotte, sprøde finesser. Sådan har det været tidligere, og sådan er det også i denne helt nye 2019-årgang. Med 24 måneder på fad er den faldet til ro i en nydelig balance, og selv om fadlagringen giver krydderier, dybde og ekstra nuancer, er det på en måde, hvor det fremhæver den ægte og delikate frugtfornemmelse. Den kan teoretisk set godt holde sig i en håndfuld år i kælderen, men når den smager så lækkert, charmerende og åbent, som den gør lige nu, så bliver det svært at lade den ligge. Normalpris kr. 299,95, Set til kr. 159,95 | Supervin 5 Stj., 94 Pts."
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Dette er en varm og fyldig Brunello, som man ikke skal vente årtier på. Den er klar til dans allerede nu. Kirsebær, filterkaffe, bitre snapseurter, varme krydderier og polerede tanniner. Balancen mellem det varme og fyldige og det bitre fungerer godt og giver den et ekstra lag af seriøsitet."
93/100 Mad & Monopolet
"Jeg elsker virkelig en god Sangiovese, og står der ovenikøbet Brunello på flasken, så er mine forventninger altid høje. Den er helt klassisk Brunello - skøn duft af kirsebær, ribs, tranebær, svampe, våd skovbund, Earl Grey te og en lille smule rosin/sveske. I munden er den blid, rund og fuldstændig velpoleret, hvor frugten står helt skarpt i smagen - den har naturligvis også de fine “Brunello-tanniner” og en let bitterhed, som skaber flot balance. Den bliver uden tvivl endnu bedre om 3-4 år. 1 stk 299,95 / BEDSTE PRIS pr. stk. v/ 6 fl. 159,95"
92+/100 Rolf Madsen, Vinexpresssen
"Så er der saxofonsolo. Relativt lys med en kanonade af friske røde bør, en begyndende tone af underskov, lidt syrlige ribs og et strejf af grønne grene. Letbenet og luftig, men samtidig finder man en umådelig lækker cremethed i frugten. Afsluttes af et lille skud lakrids og et viff af balsam. 92+ | Spottet hos Supervin til ca. 200 kr."
91/100 Houlberg
”I glasset er denne Brunello di Montalcino forholdsvis lys og har faktisk allerede lidt brunlige nuancer i kanten, men duften virker ret moden med skovbund, svampe, champignon, gammelt læderbælte, røg, laurbærblade samt en frugt, der mest er kirsebærdrevet, måske endda lidt kandiserede kirsebær samt let sødme med kanelsukker og allehånde. Smagen er både ren, klar, tør, moden og alligevel syrligere end duften egentlig indikerede. Det giver en vis friskhed, hvorved den har en frugt af saftige kirsebær, blommer og ribs, men også en smule citrus og en campariagtig bitterhed. Der er pænt med syre, bid, kant og tanninerne er også ret markante. Bestemt godkendt, 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 299,95 kr., mens prisen er 159,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 5/7”
91/100 "GODT KØB" - Din VinGuide
….
Tidligere årgange:
94/100 James Suckling
"Aromas of dried cherries, smoke, dark leather and violets with some dried leaves follow through to a full body with firm, fine tannins that are slightly chewy, yet it shows length and focus."
94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Syrlige røde kirsebær, lavendel, frisk tobak og behagelige kryderet noter hen mod slutningen. Den har en friskhed, der holder godt sammen på alle dens tilstedeværende elementer. Det får vinen til at fremstå med en indbydende lethed, på trods de varme elementer, der også er tilstede. Elegant og frisk Brunello der burde få ekstra opmærksomhed på grund af prisen."
90/100 Vinous
"The 2016 Brunello di Montalcino from is pretty and youthfully compact, slowly blossoming in the glass to reveal hints of dusty black cherry, leather and earth. It’s soft and feminine with a perfumed display of fruit. Notes of bright strawberry are offset by a zesty twang of spiced citrus, as round tannins slowly saturate. The finish is quite fresh, tapering off to a note of blackberry and licorice, with only a subtle tug of structure to get in the way. While I don’t see this as a wine to enjoy over the long term, it will certainly impress after a short stay in the cellar and for the next five to eight years after."
90/100 Vinhulen
"Rubinrød. Duften er let støvet med mørke kirsebær, røg, lette brændte noter, tobak og træ. Smagen er frisk med masser af træ og røgnoter fra fadet sammen med støvede kirsebær og frisk frugtsyre med bid. Meget klassisk ung Sangiovese i den mørkere og mere fadede ende af skalaen. Klart en BdM der skal ligge et par år inden du drikker den, men der er en fin lethed og drikkevenlighed over den, så det er ikke en gemmevin med langt potentiale. Præsterer fint her og nu."
Nyd Brunelloen til saftigt lam med urter, steaks, vildtkød, kraftige pastaretter, svamperisotto, fyldige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Poggiocaro Brunello er fremstillet på 100% Sangiovese, som i 2019-årgangen er håndplukket ad flere høstrunder i perioden fra slutning af september til første uge i oktober. Gæringen sker med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, hvor 15-20 dages macerationstid boostet med hyppige overpumpninger trækker farve, smag og tanniner fra drueskindet. Herefter omstikkes Brunelloen til 24 måneder lang fadlagring samt yderligere kældermodning på flaske før frigivelsen.