Costabella Rosso 2021
Costabella Rosso 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 points.” - Best Italian Wines Annuario
"92 point. Her får man godt nok valuta for sine penge!" – WineWherever (tidl. årg.)
”92 point. Hvem blender de traditionelle “Amarone-druer” med de klassiske franske? Det gør Zeni, og det vilde er, at de faktisk slipper ret godt fra det … Spændende glas.” - Mad & Monopolet (tidl. årg.)
”91 points. It’s medium- to full-bodied with fine, sleek tannins. Spicy and tasty finish.” – James Suckling
En Amarone i den ene hånd. En italiensk Supertoscaner i den anden. To af de mest elskede vintyper i Danmark...
Zeni Costabella rammer et nyt højdepunkt i 2021-årgangen, der hyldes som en af Venetos bedste for Amarone & Co.
“★★★★★ Exceptional | 5 out of 5 stars. 2021 will go down as one of the great vintages for both Amarone and the lighter red wines of the Valpolicella.” – Wine Scholar Guild Vintage Chart
Costabella har navn efter Zenis smukke vinskråninger ned mod Gardasøen. Rødvinen kombinerer Corvina-druer, tørret efter Amarone-metoden, med "Supertoscaner-druerne" Merlot og Cabernet Sauvignon. To af de mest elskede vintyper i Danmark...
Resultatet er en imponerende frugtlækker og saftig powervin, der toppes med elegante krydderier og tanniner fra den kostbare lagring på egetræsfade…
Crowd-pleaseren rammer altid plet blandt Amarone-fans - men begejstrer absolut også fans af Bordeaux og Supertoscanere.
Smagenote
Zeni Costabella 2021 sejler fed og mørklilla i glasset... Næsen vibrerer herligt af mørk powerfrugt og en solid dosis luksuskrydderier! Forvent toplækker, Ripasso-lignende duft med fuld pedal på den saftige kirsebærfrugt, de søde rosiner og sveskerne. Bordeauxdruerne bemærker sig med luksusstrejf af solbær, blomme, mynte, der igen fuldendes med fadnoter af engelsk lakrids, chokolade og ristede kaffebønner... Wauw! Der er masser af saftighed og smagspower i dette lækre italienske glas, men rødvinen har stadig en fin struktur og finesse fra Bordeaux-druerne. Imponerende Veneto-vin! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Zeni Costabella Rosso Veronese 2021
94 point – Best Italian Wines Annuario
91 point - James Suckling
”This has a light sweet-sour character with orange rind, herbs, balsamic and cocktail cherries on the nose. It’s medium- to full-bodied with fine, sleek tannins. Spicy and tasty finish.”
...
Tidligere årgange:
92/100 Mad & Monopolet
"Nogle vil måske sige, dette er galskab? Hvem blender de traditionelle “Amarone-druer” med de klassiske franske? Det gør Zeni, og det vilde er, at de faktisk slipper ret godt fra det. I næsen har den duft af kirsebær, modne mørke jordbær, blommer, rosin, “lakridspiber” eller labre larver, om du vil. I munden er den fyldig, og den rummer masser af power som holdes i kontrol af nogle fine tanniner. Spændende glas. "
92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"God balance mellem vinens sødlige røde frugt, opløftende syre og friskhed og en subtil urtet krydring. Her får man godt nok valuta for sine penge! "
Nyd den til saftige bøffer, BBQ, lam, ost, and, flæskesteg, tapas, fyldige pastaretter, hygge og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Costabella 2021 er skabt på mestendels Corvina & Covinone, som Zeni supplerer med sammenlagt 30% af de franske bordeauxdruer Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen fremstilles efter Amarone-metoden, også kendt som appassimento, hvor druerne tørres ind for at op endnu større intensitet i smagen. Processen er kostbar, men du får til gengæld en utrolig smagsrigdom i din færdige vin. 2-3 ugers maceration trækker seriøs farve, smag og tannin fra drueskindet. Afslutningsvis forkæles Costabello med 12-24 måneders modning på egefade.
Om Cantina Zeni
I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.