



Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Teste Dure Amphora 2015
5 års venten er forbi... Teste Dure Riserva 2015 er den vildeste Amarone!
Med 96 point var Teste Dure 2010 bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test. 2015 går skridtet videre...
Med tæt på 4 måneder lang druetørring, 17,3 procent alkohol og lagring på både kostbare amfora-æg og de fineste franske egetræsfade, skruer Teste Dure 2015 så voldsomt op for alle kvalitetsparametre, at kult-konkurrenten Dal Forno bare kan komme an!
“Teste Dure” betyder noget i retningen af ”stædig” eller ”stålsat”. Et meget passende navn til den ultimative Amarone Riserva - som har krævet helt ekstraordinær determination fra Alfredo og Mariano Buglioni.
Druerne kommer fra Buglionis ældste vinparcel – og vinen laves kun i de bedste år: 2000, 2007, 2010 og nu 2015. Høstudbyttet holdes helt nede på 15 hl/hektar, hvilket giver druer med vanvittig intens smag.
En ægte meditationsvin, som fortjener hele rampelyset, når den nydes. Smager dog fremragende med vildt, oksekød og modne oste. Nydes ved 16-18°C.
Hvordan smager Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Teste Dure Amphora 2015?
Allerede ved ophældningen sejler Teste Dure 2015 fed og smuk kirsebærrød rundt i glasset.... Næsen nærmest tonser dig i møde med guddommeligt skøn Amarone-duft! Overmodne kirsebær, svesker, solbær og søde rosiner med luksuriøst cedertræ, sød pibetobak, vanilje, kakao, balsamico, læder og lakrids... Vidunderligt voluminøs på tungen - hvor den fede frugt eksploderer i et orige af kompleks velsmag, der klinger af med et kælent tanninbid i den mere en 60 sekunder lange finsih. Wauw! Verdens bedste Amarone? Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Teste Dure Amphora 2015 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold