Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO
Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 points. Palate lifted, pretty full of silky cherry and raspberry juice. Lovely." – International Wine Challenge (tidl. årg.)
“92 point. Buglioni laver vin af høj kvalitet, og det er lige fra hverdagsvinen til toppen - ingen steder er der slækket på kvaliteten ... Skøn duft fyldt med modne kirsebær, blommer, rosenblade, lakrids, kokos og vanilje. I munden er den rund, fyldig og utrolig nem at drikke ... imponerende præsentation fra Buglioni." – Mad & Monopolet
”91 points. This Valpolicella is unique in that a portion of the wine has been dried (like in Amarone) for a little over a month.” – Wine Enthusiast (tidl. årg.)
Se lige de anmeldelser fra ind- og udland til Buglionis vidunderlige Valpolicella… Normalt er så høje ratings forbeholdt dyrere Amarone-vine, men Buglioni har fundet nøglen til at løfte smagen i hans Valpolicella Superiore op på et uhørt niveau for prislejet.
Som også Wine Enthusiast bider mærke i, så består det unikke i, at Buglioni lader en del af druerne tørre efter samme ”Appassimento”-metode som i Amarone. Det giver vinen en smooth og fløjlsblød frugtsmag samt flere lag til smagen.
Vinen er desuden baseret på de samme druesorter som en klassisk Amarone og lavet på druer fra de samme marker… Du kan kort sagt forvente Valpolicella Superiore på et meget højt niveau.
Danskerne kender og elsker allerede familien Buglioni for 96-point-Amarone og verdens måske bedste Ripasso-rødvin, Il Bugiardo... Her brillerer Buglioni med husets måske bedste value, der meget passende har fået det nye navn ”I’m perfetto”.
Smagenote
Nyskænket i glasset frister vinen med mørk kirsebærkulør og ung lilla kant... Næsen slægter de seriøse Ripasso-vine på med luksuriøse strejf af rosiner og kakao, der giver plads til de pureste rene frugtnoter af solmodne blommer, saftige kirsebær, violer og friske brombær... I munden imponerer vinen med en lækker smoothness og et fortryllende mix af friskhed og bærsødme. Fløjlsbløde tanniner og en eftersmag, der rundes pænt af med strejf af kakao, nellike og vanilje. På bundlinjen har vi en virkelig lækker Valpolicella i en virkelig god årgang... Perfekt Valpolicella-value fra Buglioni. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2022
92/100 Mad & Monopolet
"Buglioni laver vin af høj kvalitet, og det er lige fra hverdagsvinen til toppen - ingen steder er der slækket på kvaliteten. Denne Valpolicella Classico understreger pointen. Skøn duft fyldt med modne kirsebær, blommer, rosenblade, lakrids, kokos og vanilje. I munden er den rund, fyldig og utrolig nem at drikke - tanninerne er helt blide og velintegrerede i munden - imponerende præsentation fra Buglioni. 1 stk 209,95 / BEDSTE PRIS pr. stk. v/ 6 fl. 109,95"
90/100 Houlberg
"Duftmæssigt er det bestemt ingen fed vin ... den viser faktisk allerede fra start nogle grønne elementer, grønne grene, urter, violer, blomster og lidt nelliker. Frugten er sure kirsebær, ribs og blommer ... renere, slankere og mere frisk end forventet, mens fadene bidrager med en lille smule vanilje og kanel. I munden virker langt mere balanceret, afklaret og endda sammenhængene end fx 2020'eren. Frugten er sådan medium i styrke med kirsebær, blommer og moreller med en svag frugtsødme samt kakaopulver og noget peber, som giver lidt spark. Men samlet giver det en fin Superiore Classico, så bestemt forsøger af være Perfetto ... 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 209,95 kr., mens prisen er 109,95 kr. ved køb af 6 flasker."
3,9 Vivino (1974 bedømmelser – set d. 04/06/2024)
...
Ratings fra tidligere årgange.
93/100 International Wine Challenge
"Intense black red colour. Dried cherries, blueberries and violets on the nose. Palate lifted, pretty full of silky cherry and raspberry juice. Lovely."
91/100 Wine Enthusiast
This Valpolicella is unique in that a portion of the wine has been dried (like in Amarone) for a little over a month. This blend of fresh and dried immediately shows on the palate with aromas of tart red cherries and then dried black cherries mixed with sweet and savory spices, dried flowers and fresh tobacco. The palate mirrors the nose and is lush but pops with vibrant acidity on the finish
93 point - Concours International des Vins Biologiques
92 point - James Suckling
"Here’s a very beautiful Valpolicella showing fresh lavender and violets, as well as dried herbs. Vibrant and mineral on the medium-bodied palate with citrusy undertones throughout."
92 point – Best Italian Wines Annuario
91 point - Falstaff
“Very rich, concentrated ruby red. On the nose grape juice and blackberry cordial, seems profound, full and inviting. On the palate finely drawn, stretches open with fine cream, finely savoury and clear, stretches a wide arch, on the finish firm drive with grippy tannin.”
90 point - Decanter
”Red berries and hint of dried herbs on the nose with hints of floral scents. Lovely and bright with a mineral finish.”
Anbefales til oksekød, lam, danske retter med ”surt og sødt” samt til pizza og fyldige pastaretter. Nydes ved 16-18°C
”L’Imperfetto” er fremstillet på et klassisk blend af 50% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella og 5 % Croatina, som i årgang 2020 for kun anden gang er opgraderet med økologisk certificering. Fuldmodne, håndhøstede druer fra Valpolicellas fornemme ”Classico”-zone. En del af druerne lufttørres efter appassimento-metoden, som kendes fra produktionen af Amarone. Vinen tilføjes elegant krydderi fra ca. 6-8 måneders modning på 750 liter tonneaux-fade 750 og 5000 liters traditionelle egetræsfade.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.