
Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO
Se lige de anmeldelser fra ind- og udland til Buglionis vidunderlige Valpolicella… Normalt er så høje ratings forbeholdt dyrere Amarone-vine, men Buglioni har fundet nøglen til at løfte smagen i hans Valpolicella Superiore op på et uhørt niveau for prislejet.
Som også Wine Enthusiast bider mærke i, så består det unikke i, at Buglioni lader en del af druerne tørre efter samme ”Appassimento”-metode som i Amarone. Det giver vinen en smooth og fløjlsblød frugtsmag samt flere lag til smagen.
Vinen er desuden baseret på de samme druesorter som en klassisk Amarone og lavet på druer fra de samme marker… Du kan kort sagt forvente Valpolicella Superiore på et meget højt niveau.
Danskerne kender og elsker allerede familien Buglioni for 96-point-Amarone og verdens måske bedste Ripasso-rødvin, Il Bugiardo... Her brillerer Buglioni med husets måske bedste value, der meget passende har fået det nye navn ”I’m perfetto”.
...
Anbefales til oksekød, lam, danske retter med ”surt og sødt” samt til pizza og fyldige pastaretter. Nydes ved 16-18°C
Hvordan smager Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO?
Nyskænket i glasset frister vinen med mørk kirsebærkulør og ung lilla kant... Næsen slægter de seriøse Ripasso-vine på med luksuriøse strejf af rosiner og kakao, der giver plads til de pureste rene frugtnoter af solmodne blommer, saftige kirsebær, violer og friske brombær... I munden imponerer vinen med en lækker smoothness og et fortryllende mix af friskhed og bærsødme. Fløjlsbløde tanniner og en eftersmag, der rundes pænt af med strejf af kakao, nellike og vanilje. På bundlinjen har vi en virkelig lækker Valpolicella i en virkelig god årgang... Perfekt Valpolicella-value fra Buglioni. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Rosiner
Vanilje
Viol
Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold