





Broccardo Barolo I Tre Pais 2018
Umulig at matche til prisen...!
Det lillebitte familiehus Broccardo har i årevis begejstret Nebbiolo-fans med stribevis af Barolo-køb i særklasse. Med I Tre Païs 2018 flytter Filippo Brocardo igen-igen grænsen for, hvor stor og topanmeldt Barolo, du kan opleve for langt under 250 kr...
Her taler vi altså frugt i verdensklasse fra 30 år gamle Nebbiolo-stokke i de 3 topkommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. Deraf vinnavnet, I Tre Pais.
Resultatet på bundlinjen er et nyt lille mesterværk af en Barolo, der efter 2 lange år på nye og op til 10 år gamle egetræsfade, allerede har løftet sig til et forbløffende niveau af velsmag!
Nyd gerne den lækre Barolo til saftigt oksekød, lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo I Tre Pais 2018?
Ved ophældningen præsenterer I Tre Pais 2018 sig kirsebærfarvet med et smukt skær af teglsten nær glasset kant... Næsen lover stor, klassisk Barolo! Fra glasset strømmer de herligste Nebbiolo-dufte af visne roser, tørrede tranebær, citrus, kirsebær og saftige skovjordbær, der giver plads til komplekse anstrøg af urter, kamfer, tjære, røg, lakrids og skovbundsmineralitet…. Vinen flyder silkeblød og cremet ud i munden, hvor smagen byder på seriøs smagsdybde og en berusende kompleksitet. Denne Barolo rammer på eminent vis balancen mellem saftig bærfrugt, pikante urtekrydderier og ranke, madvenlige tanniner. Textbook Barolo – og helt fantastisk value! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Broccardo Barolo I Tre Pais 2018 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.