Broccardo Barolo I Tre Pais 2018
Broccardo Barolo I Tre Pais 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94 point. Selvom det endnu er en ung Barolo, så er den åben og meget tilgængelig" - Flaskehalsen
“93 point. Fremragende Barolo, som kun bliver bedre med alderen, det er helt sikkert." - Mad & Monopolet
"92 points. Lovely nebbiolo nose... So temping now” – James Suckling
“92 points. Silky and polished... Long, expressive finish” – Int. Wine Report
“92 points. Floral and decidedly fresh” – WinesCritics.com
Umulig at matche til prisen...!
Det lillebitte familiehus Broccardo har i årevis begejstret Nebbiolo-fans med stribevis af Barolo-køb i særklasse. Med I Tre Païs 2018 flytter Filippo Brocardo igen-igen grænsen for, hvor stor og topanmeldt Barolo, du kan opleve for langt under 250 kr...
Her taler vi altså frugt i verdensklasse fra 30 år gamle Nebbiolo-stokke i de 3 topkommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. Deraf vinnavnet, I Tre Pais.
Resultatet på bundlinjen er et nyt lille mesterværk af en Barolo, der efter 2 lange år på nye og op til 10 år gamle egetræsfade, allerede har løftet sig til et forbløffende niveau af velsmag!
Smagenote
Ved ophældningen præsenterer I Tre Pais 2018 sig kirsebærfarvet med et smukt skær af teglsten nær glasset kant... Næsen lover stor, klassisk Barolo! Fra glasset strømmer de herligste Nebbiolo-dufte af visne roser, tørrede tranebær, citrus, kirsebær og saftige skovjordbær, der giver plads til komplekse anstrøg af urter, kamfer, tjære, røg, lakrids og skovbundsmineralitet…. Vinen flyder silkeblød og cremet ud i munden, hvor smagen byder på seriøs smagsdybde og en berusende kompleksitet. Denne Barolo rammer på eminent vis balancen mellem saftig bærfrugt, pikante urtekrydderier og ranke, madvenlige tanniner. Textbook Barolo – og helt fantastisk value! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Broccardo Barolo I Tre Pais 2018
94 point - Flaskehalsen
"Ofte er Barolo en lidt snerpet og kantet oplevelse for dem – og vinstilen kan dele vandene, for hvis man ikke kan lide den tørre og nivende fornemmelse i munden, så bliver det hurtigt svært at håndtere. Denne 2018’er fra Broccardo viser dog en sjældent charmerende side af Barolo-stilen, for selvom det endnu er en ung Barolo, så er den åben og meget tilgængelig. Det gælder faktisk for en del 2018-Baroloer i denne prisklasse, og du skal derfor være beredt på, at din store drøm om snerpet syre ikke bliver opfyldt. Der er lidt af den i afrundingen, men ellers skal du i stedet glæde dig over en Barolo, der har rigtig meget andet at byde på. Især friske, lette frugter, der smyger sig blidt om smagsløgene på en måde, der bare er rar, behagelig og nydelig. Normalpris kr. 279,95 – Set til kr. 199,95"
93 point - Mad & Monopolet
"Den her er fremragende Barolo, som kun bliver bedre med alderen, det er helt sikkert. I næsen er den fyldt med skønne noter af kirsebær, jordbær, kaffegrums, tørrede blomster, ristede nødder, eg, tjære og røg. I munden er den blid, cremet, hvor der først fornemmes frugtfylde og derefter blide tanniner. Virkelig lækker Barolo. 279,95 - Bedste pris v/ 6 fl. 199,95"
92 point - James Suckling
“Lovely nebbiolo nose of dried cherries, raspberries, polished leather and balsamic. Some welcome, truffly sous-bois, too. Medium-bodied with very fine, lightly firm tannins that provide gentle support to the bright fruit flavors. So tempting now...”
92 point - International Wine Report
” The 2018 'I Tre Pais' Barolo offers aromas of cherries and strawberries which are woven together with spices, fresh cut floral notes all bursting from the glass. On the palate this is silky and polished with a long, expressive finish, marked by red fruits and spices. This shows some youthful appeal, however it should also continue to evolve over the course of the next decade.”
92 point - WinesCritic.com
“Floral and decidedly fresh in the main profile it shows notes of cherries, raspberries, currants, lime blossom, jasmine and lime peel. Medium body, soft tannins with fine grain and a frank, bright and well-interpreted finish.”
92 point – Best Italian Wines Annuario
92 point - Houlberg
"Duftmæssigt er der selvfølgelig noget genkendelig i forhold til 2017'eren, men i denne årgang 2018 er vinen mere rund og mere venlig. På papiret siger Wine Spectator 94 point til årgang 2017 og 93 til årgang 2018. Her virker frugten mere moden, blødere ... har fortsat tør tobak, flæsk, violer, læder og cedertræ, men fadpræget virker mere rund med en smule vanilje, lakrids og blomster. Frugten er fortsat kirsebær, brombær og jordbær med en smule sødme. Smagen er også både rundere, venligere og mere moden, mens bitterheden er mindre. Der er stadigvæk en stringent, krisp, ren og frisk frugt med kirsebær, sure kirsebær, tranebær, ribs, hyben samt nogle rustikke og knastørre tanniner. Men på en eller anden måde virker vinen også en snas mørkere i stilen. 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 279,95 kr., mens prisen er 199,95 kr. ved køb af 6 flasker."
91 point - Robert Parker
"The Broccardo 2018 Barolo I Tre Pais is a rather classic blend of fruit from Monforte d'Alba, Novello and Barolo. This expression shows a good amount of power and grit that does not appear especially easy to obtain in this rather subdued vintage. Ripe plum, blackcurrant and spice give this wine its powerful personality."
91 point - Decanter
"Perfumed with pronounced floral aromas and toasted notes. Juicy sweet red fruit flavours with mineral notes. Refreshing acidity and fine grained tannins with a long finish."
90 point - Wine Enthusiast
"This opens with aromas of red-skinned berry, cooking spice and toasted hazelnut. The taut palate offers raspberry, star anise and cinnamon alongside youthfully austere tannins."
Nyd gerne den lækre Barolo til saftigt oksekød, lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, som familien Broccardo håndplukker fra over 30 år gamle vinstokke i de tre berømte Barolo-subzoner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. Mosten gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, mens 20 dages maceration sørger for et perfekt afstemt udtræk af smag, struktur og kompleksitet fra drueskindet. I Tre Pais fuldendes ved 24 måneders lagring på helt nye og op til 10 år gamle, mellemstore tonneaux-fade fra Frankrig og Slovenien. Vinen afrundes yderligere 10 måneder på flaske før frigivelse.
Om Broccardo
Siden 1900 har familien Broccardo lavet vin på deres ejendom i Langhe, højborgen for kongevinen Barolo, men også hjemsted for mange andre vine, som optræder på vinkort i hele verden. Broccardo mestrer hele porteføljen af stilarter kendetegnende for det bakkede område, hvis trøfler tiltrækker skarer af besøgende hvert eneste år. Deres vinmarker fordeler sig på de tre kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. I stjernekommunen Monforte d’Alba, nu en del af UNESCO’s verdensarv, er deres store vinkælder placeret, hvor de opbevarer deres flot anmeldte Barolo’er og de mange andre vine fra porteføljen. Familien råder over ca. 13 hektar, hvor de dyrker og høster deres druer fra, som ender i de 100.000 af vine, der udgår fra familien hvert år. Det er den unge generation i form af Filippo, Laura og Federica, der har samlet den tradition op, som de har fået videregivet af deres forældre, og fører den videre i moderne form. Med respekt for land og natur driver de vinhuset, og der lægges vægt på bæredygtighed og minimal intervention i den beskedne produktion. Fokus er på den rene frugt, ligesom de ønsker at udtrykke områdets særpræg og unikke terroir i form af en jordbund bestående af ler, tuf og silt igennem deres vine. Den tredje generation har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde: Federica passer arbejdet i vinmarken og kældrene, Laura fungerer de facto som eksportmanager, mens Filippo arbejder som winemaker på stedet). Vinene udmærker sig ved deres store finesse, elegance og struktur og er et udtryk for alt det bedste, som det lidt isoleret beliggende, men uhyre betydningsfulde Piemonte har at byde på.