Nebbiolo

Nebbiolo er en top rødvins drue lokaliseret i Italien, nærmere bestemt i den nordvestlige del af landet, som står bag nogle af de bedste vine i Italien.

Type
Land
Distrikt
Producent
Drue
Klassikere
Pris
{{nbHits}} produkter fundet
Galleri Liste

Farve og smag

Nebbiolo druen er en lilla drue, som benyttes i de fineste vine fra Italien, bl.a. Barolo og Barbaresco. Den er meget præcis kendetegnet ved at have en intens farve og smag, som gør den optimal for kun de bedste rødvin. Beskrivelserne for aroma og smag henviser til tjære og roser. Vinen er markant i sin smag og giver en base af jord og tjære, men med en smuk blomsterlig karakter, der er med til at holde en fortrinlig balance i smag. Det siges at en ung Nebbiolo rødvin kan være næsten så god som en ældre, og er en fantastisk vin i sig selv, dog kan den blot give enkelte prøve på hvad en modnet rødvin af f.eks. Barolo kan byde på.

Nebbiolo er godt til and og lamb

De italienske vine er typisk rigtig gode til italiensk mad, da de allerede besidder spor af klassiske italienske krydderier og andre naturlige ingredienser. Selvom en Nebbiolo rødvin måske ikke har den direkte smag eller duft af urter, som mange andre italienske vine, er den stadig mere end perfekt til mad. Den særlig intense farve og afrundede smag gør den unægtelig god til større, saftige retter med masser af substans (fedt), som f.eks. en fyldt andesteg eller saftigt lammekød. Smagen af tjære og spor af jord, gør den også oplagt til røget kød, samtidig med at den knapt så fremtrædende frugtige smag komplimenterer dertilhørende rødfrugter, grøntsager el. lign.

Duftnoter for Nebbiolo vin

De typiske beskrivelser af aromaen for denne type vin er også ganske nøjagtige, og der er stor enighed om, at den har en underspillet både duft og smag af tjære, men med en afrunding af roser. En beskrivelse man har lyst til at opleve. Nebbiolo rødvin kendetegnes generelt ved at udstråle spor af andre lokale gengangere som blåbær, vilde kirsebær, blomst og trøffel.

Nebbiolo er kongen af Piedmont-området

Det er ikke tilfældigt at Nebbiolo har modtaget massiv anerkendelse og er elsket af de fleste vinkendere. Den betegnes ofte som værende Italiens ædleste drue, hvilket også har hjulpet til at gøre Barolo og Barbaresco vin så velanset. Druen er ikke så udbredt, da den har svært ved at gro i forskellige landskaber og klima.

Nebbiolo er den fineste drue af sin slags

Nebbiolo druen bliver kaldt for en snobbet drue, da den helst ikke vil begive sig ud fra Piedmont-regionens grænser. Samtidig er den berømt for at kræve enormt meget opmærksomhed på vinmarkerne, da den som oftest blomstrer som en af de første druer, men også modner senest, hvilket gør den ekstremt følsom for sæsoner med lav temperatur. 

 

Se også vores udvalg af vine fra Zinfandel her