Piemonte

VALGTE FILTRE: Land: Italien Område: Piemonte
142 produkter fundet

Piemonte vin

Piemonte – Italiens fantastiske vinområde

Piemonte er et stort vinområde i Italien, og som fremstiller mange forskellige vine. Kendetegnet ved vine fra Piemonte området er dog, at de er i fremragende og høj kvalitet, hvilket gør Piemonte vinen meget anerkendt. Området ligger i det nordlige Italien, og er landets vestligste og næststørste vinregion. Piemonte betyder ’’Foden af bjerget’’, som hentyder til områdets bjergede beliggenhed, hvor naturen er præget af frodig natur og mange alper. Området er præget af kolde, lange vintre og varme, lyse somre samt et tåget efterår. Vejret bidrager sammen med en kalkholdig jordbund til, at vin fra Piemonte har så stor respekt og anseelse, som det er tilfældet.
 

Et fantastisk vinområde i Italien

Piemonte er en af de største og mest producerende vinområder i Italien. De bedste af regionens vine kommer fra Langhedalen, sydvest for Torino, hvor nogle af Italiens ypperste rødvine, de kraftige og smagfulde Barolo og Barberesco vine, dyrkes. En anden specialitet er den mousserende spumante vin, italienernes foretrukne drink til festlige lejligheder.  
 

Anerkendte vine fra Piemonte

Der er mange berømte vine fra området, og de kan være meget forskellige. En af de mest kendte er rødvinen Barolo, som bliver kaldt ’’rødvinens konge.’’ Vinen dyrkes i Langhedalen, og er lavet på Nebbiolo-druer og skal helst først nydes når den er fem år gammel. En af de andre kendte rødvine fra Piemonte området er Barbaresco, som kan dateres helt tilbage til Romertiden. Den er også lavet på Nebbiolo-druer, og kan drikkes efter 3-4 år. Piemonte er også kendt for sine fantastiske Asti vine. Både Asti Spumante og Moscato d’Asti er lavet på på Moscato Bianco druen. ’’Spumante’’ betyder mousserende vin på italiensk, og er den italienske modsvar til Champagne.


Køb Piemonte vin hos Supervin

Her hos Supervin finder du et stort udvalg af spændende vine fra Piemonte området til hver sin anledning og pris. Vi ved, at det ofte kan være vanskeligt at beslutte sig for, hvilken vin, man skal vælge blandt et stort udvalg. Vi har gjort det nemt for dig at finde den helt rette vin her på siden. Således kan du søge efter kriterierne land, anmeldelser, drue, madtype og ikke mindst pris. Herefter vil der vises lige netop det udvalg, som matcher dine kriterier. På den måde er du sikret at få den helt rette vin leveret til døren. Tag et kig på vores hjemmeside, og lad dig inspirere af vores store udvalg af gode vine. Er du interesseret i et godt vin tilbud? Så hold dig opdateret her på siden, hvor vi ofte har udvalgte tilbud på fantastiske vine og andre alkoholiske drikke. Husk at når du bestiller for over 1.000 kr., leverer vi din vin ganske gratis til dig. 

Tjek de forskellige vinproducenter ud lige her: Cantine San Silvestro, Dezzani, Giovanni Rosso, Mascarello, Montalbera, Pelissero, Roberto Fossati og Silvano Bolmida.