



Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2021
Enkeltmarksvinen Bricco San Pietro er allerede kåret af Decanter som en af verdens 50 bedste vine. Vi troede ærligt ikke, den kunne klatre højere op i hierarkiet... men vi tog fejl.
Se bare listen over 2021's bedst bedømte Barolo'er – rangeret efter deres højeste gennemsnit hos James Suckling og Decanter. Alle på listen koster mellem 500 og 3.000 DKK. flasken – med én vigtig undtagelse...
"97 points. Multiple layers of black and red cherries, plums, roses and violets in a backdrop of toast and tar ... the finish is long and empowering." - Decanter
“96 points. This Barolo shows precision and elegance, with Parma violets, cinnamon, red currants, red cherries, earth and smoke..” – James Suckling
"2021 - These are wines that every Barolo lover should have in their cellar.” - Kerin O'Keefe
"The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" - Robert Parker
Det er svært at overdrive, hvor mægtig og kompleks en Barolo-oplevelse, der venter dig i glasset her. Vi er oppe i superligaen...
Ifølge Robert Parker hører vintage 2021 til blandt årtusindets fire største i Barolo – en ægte must-have-årgang på linje med 2001, 2010 og 2016. Og Broccardo leverer uden diskussion superårgangens absolutte højdespringer til prisen...
Baroloen fra Bricco San Pietro – også kendt som Sankt Peters mark – kombinerer Monforte-baroloens klassiske dramatiske aromaer af grafit, tjære og tobak med en elegant, indsmigrende rød bærfrugt: Barolo, når det er allerbedst...
Som alle anmeldere påpeger, er 2021 en exceptionel Barolo-årgang – og derfor langt mere eftertragtet end 2020. Vi er derfor tildelt væsentligt færre flasker af dette rekordanmeldte røverkøb end normalt. Vores råd... vent ikke for længe!
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2021?
Bricco San Pietro 2021 lyser elegant kirsebærrød i glasset... Næsen er vidunderligt parfumeret med præcist definerede aromaer af vilde roser, orangeskal, røde skovbær, tranebær, blommer og kirsebær, der efter et par slyngture i glasset møder komplekse nuancer af røg, krydderurter, lakrids, kamfer, trøfler og sirligt ristede kaffebønner… I munden strømmer vinen med majestætisk fylde og nobel, silkeblød tekstur over tungen. Enkeltmarksvinen imponerer med lag-på-lag af uimodståelig frugt, mens madvenlige tanniner og en sitrende mineralitet løfter helhedsindtrykket til en kompleks og flerlaget smagsoplevelse i international topklasse. Det her er Barolo 2021, når den er bedst til prisen – og en terroirdrevet vin, der med sin finesse og aromatiske præcision vil begejstre enhver fan af stor rød bourgogne.
Smagenoter
Herbes de Provence
Røde kirsebær
Røg
Svampe
Tranebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2021 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.