
Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2020
“This wine represents a blend of fruit from five MGA sites: Brunate, Liste, Cerequio, Cannubi and Raviole” – Robert Parker
En Barolo med historisk vingesus – skabt på et superblend fra fem af områdets største vinmarker: Brunate, Cerequio, Liste, Raviole og Cannubi!
Belønnet med 97 point fra GardiniNotes og 94 point fra Wine Spectator… Så er niveauet – og herunder forholdet mellem pris og kvalitet – banket helt på plads!
Mens hypen i dag samler sig om Barolos enkeltmarksvine, minder sublime Damilano Lecinquevigne 2020 os om, hvorfor Barolo helt frem til 1970’erne og 1980’erne typisk blev skabt som blends på tværs af flere Cru’er og kommuner.
Fordelen ved den gamle filosofi er, at den dygtige vinmager – ved at lade flere marker supplere hinanden – kan smage sig frem til en mere balanceret og i sidste ende mere komplet og harmonisk Barolo.
Hos Damilano sker modningen ligeledes efter traditionelle foreskrifter. Lecinquevigne modner 24 måneder på store, italienske og franske egetræsfade med en kapacitet fra 2.000 til 10.000 liter. Her søger en kontrolleret mikrooxidation for at blødgøre tanninerne og fremme vinens kompleksitet – uden at forstyrre de fem terroirs unikke karaktertræk.
Damilano-familien har siden slutningen af 1800-tallet været blandt de toneangivende producenter i Barolo. I dag viderefører fjerde generation arven – med Lecinquevigne som signaturvinen, der ved at blande druer fra flere marker udtrykker essensen af familiehusets stil.
Vinen understreger, at 2020 er et fornemt Barolo-år. Som Wine Scholar Guild bemærker, foretrækker mange producenter faktisk 2020 frem for den mere hypede 2019.
...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2020?
Damilano Lecinquevigne 2020 står elegant kirsebærrød i glasset med en begyndende orange kant… Næsen åbner med stor finesse og intensitet – et klassisk Barolo-udtryk opnået med frugt fra fem historiske enkeltmarker efter gammel tradition. Duften drager med livlige aromaer af kirsebær, tranebær og hindbær, der fletter sig flot sammen med florale strejf af tørrede roser og appelsinskal. Med lidt luft i glasset følger spændende strejf af eukalyptus, balsamico, røg , tjære, skovbund og knuste sten... I munden fremstår Lecinquevigne 2020 harmonisk og fornemt balanceret – med vibrerende friskhed, faste tanniner omkring den vidunderligt bærsaftige, frugtdrevne kerne. Vinen har både finesse og struktur, som den på eksemplarisk vis forener med klassiske Barolo-noter af læder, tørrede urter og skovbund i eftersmagen. Et fremragende eksempel på Barolo i den traditionelle stil – med både charme, kompleksitet og lagringspotentiale. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Læder
Rose
Røde kirsebær
Svampe
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2020 passer godt til...
Hvordan er Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2020 fremstillet?
Damilano Barolo DOCG Lecinquevigne 2020 er fremstillet på 100 % Nebbiolo, som Damilano selekterer fra 40 år gamle vinstokke fordelt på de fem sydøstvendte enkeltmarker Brunate, Cerequio, Liste, Raviole og Cannubi. Vinen spontanfermenterer i 15 dage med terroirenes naturligt forekommende gærstammer på ståltank, hvorefter yderligere 10 dages maceration med skallerne sikrer et seriøst udtræk af aroma, farve og tanniner uden at gå på kompromis med druens naturlige elegance. Efter endt gæring modner vinen i 24 måneder på store, italienske og franske egetræsfade med en kapacitet fra 2.000 til 10.000 liter. Her sørger en kontrolleret mikrooxidation for at blødgøre tanninerne og fremme vinens kompleksitet – uden at forstyrre de fem terroirs unikke karaktertræk. Efter fadlagringen tappes vinen på flaske og lagrer yderligere 12 måneder i kælderen før frigivelse.
Druer
Nebbiolo