
Damilano Metodo Classico Brut
”Born from the union between the structure of Pinot Noir and the pleasantness of the Chardonnay ... Great finesse and sapidity, with a good acidity that enhances its character. Pleasant minerality and a persistent finish” – Damilano
Champagnedruerne Pinot Noir og Chardonnay. Skabt på den klassiske champagnemetode. Og fra et Barolo-navn i verdensklasse!
Vil du smage en af Italiens bedste mousserende vine? Så bør du ikke snyde dig selv for Damilanos elegante Metodo Classico Brut.
Damilano laver ikke kun 100-points Barolo. Fra piemontesiske topmarker leverer familiehuset også denne Champagne-killer, der opnår sin finesse og komplekse, toastede karakter gennem hele 24 måneders flaskelagring på de fine gærrester!
Med sin appetitvækkende friskhed og sprøde mineralitet er Damilano Metodo Classico en uovertruffen optakt til en aften med Barolo – eller andre italienske topvine.
Et fremragende glas til sushi, østers, rogn, skaldyr, tapas og cremede oste – eller som luksuriøs aperitif. Servér ved 6-10 °C.
Hvordan smager Damilano Metodo Classico Brut?
Damilano Metodo Classico Brut NV præsenterer sig strågul i glasset med fine, vedvarende bobler, der vidner om høj kvalitet og ekstra lang flaskelagring... Næsen vibrerer med friske og delikate aromaer af saltet grapefrugt, grønne æbler, skovjordbær, våde sten og hvid fersken, der møder komplekse strejf af croissant og let ristede hasselnødder… I munden er vinen sprød og læskende med en elegant, cremet mousse. Frugten fremstår yderst delikat og vækkes smukt til live af en appetitvækkende mineralitet og forfriskende syre, der skaber perfekt balance på tungen. Den 24 måneder lange flaskelagring på gærresterne løfter afslutningen med champagneagtig dybde og kompleksitet. En fremragende spumante fra en af de fineste adresser i Barolo! Drik nu, eller gem 5–10 år.
Smagenoter
Fersken
Grapefrugt
Nødder
Ristet brød
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Damilano Metodo Classico Brut passer godt til...
Hvordan er Damilano Metodo Classico Brut fremstillet?
Damilano Metodo Classico Brut NV er skabt på 70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay, som Barolo-stjernen Damilano selekterer fra udvalgte topmarker i Piemonte. Basisvinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Herefter følger andengæringen på flaske efter champagnemetoden, der afsluttes med minimum 24 måneders flaskelagring i kontakt med de fine gærrester.
Om Damilano

“Finest Italian Wines: 100 Great Producers” – Wine Spectator
"Damilano has delivered a truly smashing collection" – Robert Parker
"#1 - TOP 100 WINES OF ITALY 2022" – James Suckling
Velkommen til Damilano – et af Piemontes og Italiens fineste vinhuse!
Damilanos vine har opnået kultstatus i hele verden, og som ny dansk importør er det derfor en stor glæde at kunne præsentere husets fortryllende portefølje til nye, og langt mere attraktive priser.
Det er bestemt ikke uden grund, når Wine Spectator rangerer Damilano som et af Italiens 100 bedste vinhuse – på højde med piemontesiske kæmper som Gaja, Giacosa, Conterno og Vietti.
Verdensklassen understreges gang på gang af 100-point-ratings og TOP 100-placeringer hos James Suckling og Wine Spectator – båret af exceptionelle Barolo-vine, som med unik intensitet og elegance fortryller flere og flere vinfans over hele kloden.
Med over 100 års vinproduktion er Damilano blandt de ældste vingårde i Barolo. Huset i Barolos historiske hjerte er etableret i 1890 af Giuseppe Borgogno. I 1935 overtager Giacomo Damilano, grundlæggerens svigersøn, driften af vingården. Under Giacomos ledelse sker der klare forbedringer af vinifikationen samt en betydelig udvidelse af vinmarkernes areal. Resultaterne af hans arbejde er siden 1997 videreført på ekstremt kyndig vis af børnebørnene Paolo, Mario og Guido Damilano, der parallelt med produktionen af verdensklassevine driver en Michelin-stjernet restaurant i La Morra.
Damilano laver Barolo fra en række af de mest berømte og historiske vinmarker i subzonerne Barolo og La Morra. Over alle stråler vinene fra den ikoniske Cannubi-skråning. Damilano er primær jordejer i Cru-markens ekstra stejle historiske centrum, hvor druekvaliteten opnår stratosfæriske højder. Både husets Barolo Cannubi og Barolo Cannubi Riserva har således opnået 100/100 point – og sidstnævnte er for nyligt kåret som Italiens bedste vin (nr. 1 på James Sucklings TOP 100 Wines of Italy 2022). I samme kerneområde har Damilano parceller på højt anerkendte Cru Brunate, Cru Cerequio og Cru Liste, hvor Nebbiolo-vinene byder på distinkte terroirmæssige udtryk, der er dybt fascinerende at dykke ned i; fra Brunates ufattelige elegance til de mere strukturerede og markerede udtryk fra Cerequio og Liste. Lidt længere væk – i Barolo-subzonerne Grinzane Cavour og Serralunga – finder vi to spændende og kritikerroste nyheder, enkeltmarksvinen Barolo DOCG Raviole og Barolo DOCG del Comune di Serralunga d’Alba. Mest verdenskendt af alle er dog det ikoniske superkøb Barolo Lecinquevigne, som efter gammel tradition byder på et blend fra fem topmarker i tre forskellige landsbyer: Barolo, Grinzane Cavour og Monforte.
Stilen på husets Barolo-vine har i de senere år bevæget sig i en klassisk og elegant retning, idet familien nu mere og mere sværger til store, traditionelle fade, der bedre tillader frugten og de enkelte terroirs at komme rent til udtryk. Senest har man sågar introduceret de vildt eksklusive østrigske Stockinger-fade – af Jancis Robinson døbt ”vinmagerens Stradivarius”. Disse fade er berømte for deres subtile mikrooxidation – og står i så høj kurs, at de er benyttet af kultnavne verden over som Keller (Rheinhessen), Tignanello og Solaia (Toscana) og Giacomo Conterno (Piemonte).
Damilanos portefølje rækker langt udover Barolo. Fra topkøbet Langhe Nebbiolo "Marghe" til drønlækker Dolcetto, frugtren Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" og fadkrydret Barbera d'Alba "Lablù". Dertil kommer Langhe-hvidvinen på den lokale, aromatiske Arneis-drue samt ikke mindst den fadmodnede Chardonnay "G.D" – der toprates på 1er Cru bourgogne-niveau hos både Robert Parker og James Suckling. Glemte vi i farten husets eksklusive mousserende vine på Pinot Noir og Chardonnay? Fuldstændig fremragende verdensklasse-fizz på champagnemetoden… Damilano har det hele – og ALT spiller piemontesisk førsteviolin, så læn dig bare tilbage og nyd musikken i glasset!
Vindata
Druer
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener























