
Manzone Barolo DOCG Bricat 2021
”Manzone is among the estates in Barolo that has the potential to ascend into the realm of the truly elite. The wines have been superb over the last few vintages” – Antonio Galloni
Prisen lyver værre end Pinocchio… Som blåstemplet af Antonio Galloni stiger Manzones Baroloer i disse år med elevatorfart mod den absolutte elite, hvor vinene typisk ligger i prisintervallet 500-1.000 kr. flasken – eller endnu mere. Vi taler topkøb i røverklassen!
Anbefalingen gælder ikke mindst den forrygende enkeltparcelsvin Bricat, som Mauro Manzone laver på Nebbiolo fra over 50 år gamle vinstokke på den øverste og mest solrige del af Monforte d’Albas ikoniske terroir Cru Gramolere.
Resultatet er en pragtfuld Barolo, der på unik vis forener maskulin og intes Barolo med feminin floralitet og silkeblød frugt. Ren verdensklasse allerede – og med årtiers kælderpotentiale to go!
Dertil kommer selvfølgelig, at 2021 er et historisk højdepunkt for Barolo i almindelighed. Sjældent har flere anmeldere været mere enige om, at det her årgangen, ingen Barolo-fan må snyde sig for…
“Barolo 2021 vintage rating – 5 out of 5” – Decanter
”Barolo 2021 – Excellent to Exceptional Vintage” – Wine Scholar Guild
“Barolo 2021 – Superb Vintage” – Wine Enthusiast
“Extraordinary – The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" – Robert Parker
"2021 - These are wines that every Barolo lover should have in their cellar.” – Kerin O'Keefe
“The 2021 Barolo vintage is looking like a landmark year.” – James Suckling
"Two thousand twenty-one is a superb vintage for Barolo…" – Antonio Galloni
Nyd den svamperisotto, lammesteaks, saftige bøffer, kraftige pastaretter, svampe og trøfler samt modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Bricat 2021?
Bricat 2021 fremstår smukt lys kirsebærfarvet med et klassisk teglstensfarvet Barolo-skær… Næsen efterlader ingen tvivl. Der er kæmpestor Barolo i glasset! Fra glassets overflade stiger en vidunderligt nuanceret duft af tørrede roser, frisk mynte, kirsebær, tranebær, blommer, Herbes de Provence, mentol, kamfer, tjære, engelsk lakrids og ristede kaffebønner… I munden lækker smooth i teksturen, mens superårgangen 2021 breder sin store frugt generøst ud i hele mundhulen. Eftersmagen er lang og kompleks med masser af nerve, uendelig mineralitet og et fast håndtryk fra tanninerne som afskedssalut. En elitær Barolo? You bet… altså lige bortset fra prisen! Drik nu med iltning, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Herbes de Provence
Læder
Rose
Tranebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Manzone Barolo DOCG Bricat 2021 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.