Tilbage

Italien

Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019

1 fl. pr. stk.
549,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
279,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

#1 STØRSTE VINOPLEVELSER 2024

Flaskehalsen

98 Point

Flaskehalsen

96 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

95 Point

Antonio Galloni

95 Point

Houlberg

94 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

94 Point

Vinbladet

94 Point

Vinhulen.dk

94 Point

Mad og Monopolet

93 Point

James Suckling

93 Point

Owen Bargreen

91 Point

Din VinGuide

Mine yndlingsvine

René Langdahl

Supervin.dk

Bestil inden

0 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"98 point. 6 ud af 6 stjerner. #1 STØRSTE VINOPLEVELSER 2024 | Alt flyder sammen på flotteste vis i denne formidable Barolo fra Gramolere-marken. " - Flaskehalsen

"96 point. Manzone’s Gramolere er en af de vine der uagtet årgange bare leverer et brag af en Barolo, og jo flere gange man smager dem, jo mere forelsket bliver man i den ... Jeg er vild med det let kølige touch 2019 årgangen har fået. Top barolo man kan købe uden at skulle omlægge sit budget." - WineWherever

“95 points. Manzone remains one of the undiscovered gems. Wines have been especially brilliant of late... The 2019 Barolo Gramolere is a brilliant, classically austere wine that will delight readers who enjoy linear, taut Barolos .... Ethereal but deep, super-expressive Barolo." - Antonio Galloni, Vinous

"95 point. Hvor smager det fremragende." - Houlberg

"94 point. Ugens vinhit. Gramolere fra Manzone er barolo i topklasse" - Vinexpressen

"94 point. Fyldig smag, rig, frisk med herlig syre og lang, let krydret eftersmag..." - Vinbladet

"94 point. Testvinder uge 48: Vi er på en meget høj kvalitet her..." - Vinhulen

"94 point. Fremragende Barolo med masser af energi, friskhed, dybde og en delikat frugtsødme" - Mad & Monopolet

"Mine yndlingsvine Uge 47: Vildt køb! ... Det sker ikke ret tit, at man kan få klassebarolo til den pris mere." - René Langdahl

Man må bare give Antonio Galloni ret... Manzones Barolo-vine bliver vildere nærmest år for år, og flagskibet Cru Gramolere er i den store årgang 2019 i triumferende særklasse. Markedets mest klokkeklare must-try!

Barolo 2019 er både mere powerfuld, vibrerende, struktureret og gemmeværdig end i de foregående to årgange. Som anmelderne skriver... en klassisk og brillant årgang!

”Barolo 2019: The Brilliance is Back” – Wine-Searcher
“98 points. Classic Vintage” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsskema)

Antonio Galloni rangerer Cru Gramolere som et ”Outstanding” Barolo-terroir, der hos referenceproducenten Manzone giver Nebbiolo med struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse.

Manzones Gramolere har været et kæmpe hit, siden den overperformende vin i en blindsmagning med et panel af vinanmeldere og Barolo-eksperter blæste alle de andre og langt dyrere konkurrenter af banen. Du finder et link til smagningen her: https://bit.ly/30DOr7L

Glæd dig til denne ekstraordinære Barolo, der i  98-point-årgangen 2019 sætter en ny standard for velsmag og kompleksitet i prislejet under 500 kr…   

Smagenote

Mørk kirsebærrød med elegant transparens og moden kant… Næsen imponerer med ekstraordinært intense og komplekse nuancer af roser, tjære, kirsebær, sort blomme, tørret tobak, tøfler, lakrids, mokka og frisk mynte. Wauw… en stærkt afhængighedsskabende, gænsende til farlig superduft! Smagen er om muligt endnu flottere… Imponerende frugtfylde, lækre lakridsstrejf, afgrundsdyb mineralitet og fadkrydret luksus-kompleksitet pakket ind i charmerende smoothness og tanniner til den lange bane… Formidabel enkeltmarks-Barolo i en årgang ingen må snyde sig for... Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.

Anmeldelser af Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019

98/100 Flaskehalsen
"SUBLIM BAROLO-ELEGANCE | Alt flyder sammen på flotteste vis i denne formidable Barolo fra Gramolere-marken. Vi er i den lidt sydlige – men centrale del af Barolo-området, og på den sandede og stenede jord, har Manzone år efter år begået forrygende vine. 2019-årgangen har givet alle muligheder for at toppe niveauet, og det er også den fornemmelse, jeg sidder tilbage med. Selvfølgelig er det Barolo, så man skal lige tage det med lidt forbehold, når jeg kalder denne vin ‘enormt tilgængelig’. Men den har allerede i sine unge år en silkeagtig blødhed, der giver så mange nuancer, at skarpheden i tanninerne er mere velgørende end besværlig. En kompromisløs Barolo, der er helt sin egen, og som både rummer det feminine og det maskuline. Den har kanterne, men den har også umiddelbarheden, og det gør den til noget helt særligt. Smager fremragende nu – og vil garanteret stadig udvikle sig til den gode side i mange år frem. Normalpris kr. 549,95, Set til kr. 279,95 | 6 Stjerner, 98 Pts."

96/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Manzone’s Gramolere er en af de vine der uagtet årgange bare leverer et brag af en Barolo, og jo flere gange man smager dem, jo mere forelsket bliver man i den. Parfumeret med duft af tørrede blomster, lavendel, krydderiskuffe, og middelhavsurter. Fyldig krop, spillevende syre, kraftfulde tanniner og lang mineralsk eftersmag. Jeg er vild med det let kølige touch 2019 årgangen har fået. Top barolo man kan købe uden at skulle omlægge sit budget. 96P"

95/100 Antonio Galloni, Vinous
"Manzone remains one of the undiscovered gems. Wines have been especially brilliant of late... The 2019 Barolo Gramolere is a brilliant, classically austere wine that will delight readers who enjoy linear, taut Barolos. All the elements are so well balanced. Crushed flowers, mint, pine, spice and lavender are some of the many notes that grace this ethereal but deep, super-expressive Barolo. "

95/100 Houlberg
"
Sikke dejlig næse ... en vinøs parfume med et lille apotek, kamfer, pilleglas, gazebind og ellers nogle af de mere karakteristiske Barolo dufte med blomster, tørrede roser violer, læder, umodne kirsebær, ribs, fennikel, røg samt et fadpræg med let sødme af både vanilje, karamel og en meget tør lakridskonfekt, der har ligger lang tid i posen og mistet en smule aroma. Smagen er ren, frisk og har en drøngod kombination af let sødme samt en frisk  og sødbitter frugt, hvor det både er ribs, lidt umodne blommer og hindbær ... lidt juicy og saftig. På tanninsiden er der sgu ingen kære mor ... pivfrisk, knastørre og vilde, men på en meget lys, let og næsten sart måde. Hvor smager det fremragende. 95 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 549,95 kr., mens prisen er 279,95 kr. ved køb af 6 flasker."

94/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"WINE OF THE WEEK - Gramolere fra Manzone er barolo i topklasse | Nogle vine kan noget særligt i munden, og Manzones Barolo fra marken Gramolere er en af dem. Den er lavet på naturligt gær, lav svovltilsætning, og så er den hverken klaret eller filtreret! Bare barolo i topklasse… Det hele hænger umådelig flot sammen her. Vidunderlig tør næse med strejf af søde kirsebær, blå blommesten og et hint af lakrids. Læg dertil lidt apotekerskuffe og vanilje. Fejende flot og raceren barolo med lys og luftig bærfrugt, der har den helt rigtige struktur og afsluttes af en lille raspende syrenerve. Ugens vinhit. 94 Spottet hos Supervin til ca. 410 kr. "

94/100 Vinbladet
"Pirrende duft, stram, kirsebær, orangesskal, læder og lakrids. Fyldig smag, rig, frisk med herlig syre og lang, let krydret eftersmag med herlig snerrende syre sammen med læder og modne bær. 94 | 549,95 – 279,95 v/6 fl Supervin.dk"

94/100 (3 ud af 3  røde glas) Vinhulen
"TESTVINDER UGE 48: Rubinrød. Duften rummer intense noter af blomme, diskret tjære, lakrids, tobak, en flig af floralt indslag og et umiddelbart frugtnærvær, der også levner rum til kirsebær og en fornemmelse af, at der venter forkælelse i smagen. Smagen er fyldig, intens og fast med spændstig frugtsyre med helt rette bid, der supplerer en meget fyldig frugt af kirsebær og blomme og har noter af lakrids, tobak, bolværk/tjære og et flot floralt indslag. Lang, vedholdende, fast og frugtstærk Barolo, der allerede nu viser en fantastisk balance og jernstangsrank krop i umådelig flot kvalitet. Vinen bør gemmes nogle år, men vi er på en meget høj kvalitet her. Forhandler: Supervin | Pris: 279,95 kr v/6 fl"

94/100 Mad & Monopolet
"Fremragende Barolo med masser af energi, friskhed, dybde og en delikat frugtsødme. I næsen har den duft af sorte kirsebær, skovbund, tjære, asfalt, læder, syltede blommer og et hint af viol, som ligger i baggrunden af smagspaletten. I munden har den en lækker syre, skønne tanniner og en fin frugtsødme, som gør den fremragende til store italienske retter som f.eks. risotto med pølser, gnocci med salvie eller en klassisk omgang tapas. Vinen er fortsat ung og bliver endnu bedre med en lille smule ilt, eller hvis du kan lade være med at åbne den endnu et år fra nu af. Point: 94/100 | 1 stk 499,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 379,95"

93/100 James Suckling
"Spiced cherries, dried herbs, ground cloves, hints of cedar and overturned earth. Medium- to full-bodied with very fine, grippy tannins and are seasoned with lots of spices and cedary undertones. Chewy finish. "

93/100 Owen Bargreen
"
The exceedingly good 2019 Giovanni Manzone ‘Gramolere’ Barolo really needs about an hour or two in the decanter to fully be aroused. White pepper and shades of red currant compote, cranberry and dried red cherry notes. The palate is rich and dense with a smooth texture. Very generous, this revels in its citrus rind and great core of red fruit flavors, with stony and herbal accents and solid underlying finesse. This has some seriously good potential, just give it at least another year before consuming. Drink 2023-2037- 93"

91/100 Din VinGuide
"Balsamisk kølig næse. Urter og kampfer med rød bærfrugt. Flot koncentration og dybde med meget fin balance. Super velsmagende og lang eftersmag. Supervin | 280 kr. Tilbudspris"

Mine yndlingsvine - René Langdahl
"Uge 47 | Klassikeren | Vildt køb! Gramolere ligger i Monforte d’Alba og er kommunens næstmindste MGA efter Ravera di Monforte, hvis man ser bort fra den lille stump af Rocche di Castiglione, som ligger indenfor Monfortes kommunegrænse. Højtliggende og mestendels sydvestvendt – især på det stykke, som Giovanni Manzone ejer. Jeg stiftede bekendtskab med Manzones vine første gang i 1998, hvor jeg smagte mig gennem den kontroversielle distributør og konsulent Marc de Grazias portefølje. Dengang var han mentor for en perlerække af specielt Barolos modernister og han tolkede da også markedet den vej, at barolo burde opdateres til moderne forbrugere. I hvert fald, hvis de skulle have succes på hans foretrukne marked; det amerikanske. Manzone holdt fast i det gode gamle og stak derfor voldsomt ud i Marc de Grazias katalog. Ingen præg af fad og det er der heller ikke nu. På den anden side er der modernitet i frugtens udtryk, forrygende frisk tyttebær, ribste og tranebær, klassiske tørrede roser og tamarindpasta. Lækker mund, perfekt afstemt harmoni mellem bister staccatostruktur og flydende maestosofrugt. Grenadine, potpourri, absolut ingen mentol, men blidt udtonende syre. Det sker ikke ret tit, at man kan få klassebarolo til den pris mere. 279,95 kr. supervin.dk"

......

Tidligere årgange:

97/100 TESTVINDER PIEMONTE – Flaskehalsen (årg. 2018)
"Glem bare de snørklede og indelukkede Baroloer for en stund, for Manzone er en udtryksfuld, udadvendt – og alligevel enormt elegant vin, der er præget af en fantastisk saft og syre. Fra enkeltmarken Gramolere er det igen lykkedes at skabe et sandt Barolo-mirakel, der både imponerer på de klassiske Barolo-dyder, men som også har en tilgængelig stil, der rammer relativt bredt. Frugten giver en blød og omfavnende tilgængelighed, mens syren og saften sikrer de klassiske Barolo-træk, hvor tanniner trækker mundvand på en yderst delikat måde. En af de bedste Baroloer, jeg har smagt – til mine lidt Barolo-skeptiske smagsløg. Normalpris kr. 549,95 – Set til kr. 279,95 | Supervin"

94-97/100 Houlberg (årg. 2017)
"6 Thumbs Up. Man bliver glad fra første snif ... vi har nu åbnet førstehjælpskassen med plaster, gazebind suppleret med violer, knuste roser, blomster, læder og igen gammelt træ fra et kongeskib, lakridsrod og fennikel og en lys frugt i form af umodne kirsebær, ribs, kamfer og tobak. Der fornemmes samtidig en lille aromatisk og endda parfumeret sødme, hvorved det samlet dufter så fantastisk. I munden har Manzones Gramolere også denne lille kække sødme, som binder vinen så forbandet godt sammen. Sødmen gør, at denne årgang 2017 måske ikke er helt så tør som 2016'eren, selvom det jo fortsat er en tør vin, hvor der skam også er vilde tanniner, som helt som forventet sætter sig rundt i munden. Der er ribs, lidt umodne blommer og hindbær ... lidt juicy og saftig. Det hænger sgu da godt sammen, god syre og sødme balance, meget elegant. Der er god længde i eftersmagen med både syre samt en smule bitterhed, hvorved Houlberg atter er glad." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 429,95)

95/100 Vinous (årg. 2018)
“The 2018 Barolo Gramolere is the most linear and intensely aromatic of the three 2018 Barolos in the range. It offers up an exciting mix of bright fruit intermingled with scents of leather, iron, dried herbs and white pepper that lend brightness. The clean, bracing finish is a thing of beauty. This classically austere Barolo is superb…”

95/100 Winescritic.com (årg. 2016)
"Floral and vibrant on the nose, it offers beauty in hints of rose petals, white musk, wet geraniums and white pepper. In the background a brightness is released thanks to the presence of white flowers reminiscent of hawthorn and jasmine. Full body, enveloping and sinuous on the palate it shows perfectly ripe tannins and a sweet finish with a noble and essential finish. Wow..."

95/100 James Suckling (årg. 2012)
“A dense and beautiful red with plum, chocolate and mineral character. Hints of sandalwood too. Full body, ultra-fine tannins and a delicious finish. Already gorgeous.” 

95/100 "Wine of the Week" - Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2018)
"Nogle vine kan noget særligt i munden, og Manzones Barolo fra marken Gramolere er en af dem. Den er lavet på naturligt gær, lav svovltilsætning og så er den hverken klaret eller filtreret! Vild næse: roser, kirsebær, blå blommesten og et lille viff af tjære og apotekerskuffe. Ditto i smagen, der forekommer luftig og elegant med en fantastisk linedanser-balance. Alt hænger sammen her – svinsk lækker i munden. Jeg er fan!!! Spottet hos Supervin til ca. 400 kr." 

95/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2018)
"Barolo fra Gramolere MGA’en der ustandseligt ryster topkvalitets Nebbiolo-druer af sig. Her allerede åben og imødekommende i sin unge alder. Mange forskellige noter af overmodne jordbær, friske svampe, skovbund, slagterbutik og varme krydderier. Den har en perfekt balance mellem en fyldig frugt og spil levende syre, der skaber energi i vinen. Tanninerne er kraftfulde, men modne og smelter væk i munden på en. En Barolo der skal nydes i sine yngre dage, og det er der bestemt intet negativt over. For her stemmer alle tangenterne. "

95/100 Mad & Monopolet (årg. 2017)
"Jeg drikker ærligt for lidt Barolo, hvilket skyldes, at jeg for tit er blevet skuffet - men nu er det heldigvis slut. Mazone Barolo Gramolere fra 2017 gør nemlig præcis, hvad klassisk Barolo skal gøre - den forbløffer, forfører, og du forelsker dig i den. I næsen har den noter af kirsebær, cedertræ, mokka, mørk chokolade, læder, lakrids og tørrede blomster. I munden har den syre, tanniner, en blid frugtsødme og en let krydret eftersmag - det er en utrolig flot Barolo, som kan ligge 20 år mere, men smag den nu og evt. til en omgang risotto a la minese - så er der ægte italiensk stemning for alle pengene." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 429,95)

94/100 Robert Parker (årg. 2013)
”This is Giovanni Manzone's headline Barolo. At 13,000 bottles made per year, production numbers are more than double the other Barolos in his portfolio, so this wine is reasonably easy to locate as a result. The 2013 Barolo Gramolere is an articulate and exuberant expression of contemporary Nebbiolo. It sees a 40-day maceration period for extra color and structure, plus 30 months aging in both botte grande and tonneaux. It reveals a dark color and medium body with black cherry, spice and licorice aromas that lift elegantly from the bouquet. “

94/100 Wine Spectator (årg. 2013)
“Offering sweet, ripe cherry, strawberry, licorice and tar flavors, this red is round and supple. Vibrant acidity and a firm structure ensure a long life ahead as the finish lingers with earth, mineral and tar accents.”

94/100 Vinbladet (årg. 2017)
"Krydret duft, saftig med kirsebær, læder og tobak. Saftig smag, fyldig, moden tannin, herligt syrebid i den lange eftersmag sammen med moden frugt. Helt på toppen." (vurderet ven en tilbudspeis på kr. 429,95)

94/100 The Real Review (årg. 2016)
"Deep red colour with brick edges. There is subtle complexity on the nose, with aromas of red berry fruits, red licorice, tobacco and leather, as well as toasty, biscuity oak influence. In the mouth, the wine shows lovely poise and balance, tangy fruit washing over the tongue, the tannins present but ripe and supple, a dusting of spice and a sort of baked pie crust barrel influence, smoothing the edges. Good drinking now, the wine is coming together very nicely"

94/100 The Wine Front (årg. 2016)

93/100 Ekstra Bladet (årg. 2016)
"Nebbiolo i den traditionelle stil med kamfer, lakrids og sorte kirsebærnoter i duft og smag. Flot struktur, stadig en del tannin men stort potentiale og en flot vellavet vin."

Barolo’en er som skabt til saftigt oksekød og går samtidig rigtig godt til lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C

Barolo Gramolere 2019 er fremstillet på 100% Nebbiolo fra Barolo-kommunen Monforte d’Alba, nærmere bestemt den syd- og sydvestvendte ”Cru Gramolere”. Mosten gærer med 40 dages udblødning af drueskallerne, og vinen modner 30 mdr. på et mix af store fade og 500 liters tonneaux-fade. Vinen er aftappet uden filtrering og afrundes yderligere 10 mdr. på flaske før frigivelse.

Om Giovanni Manzone    

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!

Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.

Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resulatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.

I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.

Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.

Passer godt til

Okse

Gris

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Pasta

Svampe

Årgang 2019
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +20 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
549,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
279,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

#1 STØRSTE VINOPLEVELSER 2024

Flaskehalsen

98 Point

Flaskehalsen

96 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

95 Point

Antonio Galloni

95 Point

Houlberg

94 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

94 Point

Vinbladet

94 Point

Vinhulen.dk

94 Point

Mad og Monopolet

93 Point

James Suckling

93 Point

Owen Bargreen

91 Point

Din VinGuide

Mine yndlingsvine

René Langdahl

Supervin.dk

Bestil inden

0 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter