





Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019
Man må bare give Antonio Galloni ret... Manzones Barolo-vine bliver vildere nærmest år for år, og flagskibet Cru Gramolere er i den store årgang 2019 i triumferende særklasse. Markedets mest klokkeklare must-try!
Barolo 2019 er både mere powerfuld, vibrerende, struktureret og gemmeværdig end i de foregående to årgange. Som anmelderne skriver... en klassisk og brillant årgang!
Antonio Galloni rangerer Cru Gramolere som et ”Outstanding” Barolo-terroir, der hos referenceproducenten Manzone giver Nebbiolo med struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse.
Manzones Gramolere har været et kæmpe hit, siden den overperformende vin i en blindsmagning med et panel af vinanmeldere og Barolo-eksperter blæste alle de andre og langt dyrere konkurrenter af banen. Du finder et link til smagningen her: https://bit.ly/30DOr7L
Glæd dig til denne ekstraordinære Barolo, der i 98-point-årgangen 2019 sætter en ny standard for velsmag og kompleksitet i prislejet under 500 kr…
Barolo’en er som skabt til saftigt oksekød og går samtidig rigtig godt til lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019?
Mørk kirsebærrød med elegant transparens og moden kant… Næsen imponerer med ekstraordinært intense og komplekse nuancer af roser, tjære, kirsebær, sort blomme, tørret tobak, tøfler, lakrids, mokka og frisk mynte. Wauw… en stærkt afhængighedsskabende, gænsende til farlig superduft! Smagen er om muligt endnu flottere… Imponerende frugtfylde, lækre lakridsstrejf, afgrundsdyb mineralitet og fadkrydret luksus-kompleksitet pakket ind i charmerende smoothness og tanniner til den lange bane… Formidabel enkeltmarks-Barolo i en årgang ingen må snyde sig for... Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.