Broccardo Barolo San Giovanni 2019
Broccardo Barolo San Giovanni 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 points. Lovely truffley and earthy undertones here...” – James Suckling
Enkeltmarken San Giovanni anses for Broccardos bedste Cru-terroir i Monforte d’Alba, og vinkvaliteten peaker på alle smagsparametre i denne historisk store årgang 2019. Smagen illustrerer til perfektion, hvorfor Wine Enthusiast rangerer Barolo 2019 blandt de tre største årgange nogensinde….
“98 points. Classic” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsskema)
“96 points. Extraordinary” – Robert Parker Vintage Chart (årgangsskema)
“Barolo 2019 vintage rating: 5/5” – Decanter (årgangsskema)
Glæd dig til en komplekst krydret og supermineralsk rødvin med røg, trøfler, skovbund og kaffenoter ulmende under den uimodståeligt saftige bærfrugt fra mikroproducentens over 30 år gamle Nebbiolo-vinstokke.
Vil du opleve, hvor stor Barolo kan blive uden at koste en herregård? San Giovanni leverer indiskutabel Cru-kvalitet i årgangen, ALLE fans af Barolo har sukket efter.
Kælderpotentialet er selvsagt enormt, men Baroloen smager pragtfuldt allerede!
Smagenote
Ved ophældningen elegant kirsebærrød med et magisk skær af teglsten... I næsen er lamslående lækker med drømmeduft af tørrede roser og tranebær, saftdryppende kirsebær, blå blommer, trøfler, rosmarin, kamfer, cedertræ og kaffekrums... I munden powerfuldt frugtkoncentreret og fuldent med superårgangens særlige ranke og fint vibrerende struktur. Det er stort. Det er elegant. Det er en fuldendt Barolo. Hele herligheden kulminerer i en smuk finish, hvor frugtens charme, fadets krydderier og terroirets gådefulde mineralitet hæver helhedsindtrykket op i indiskutabel verdensklasse. Bravo Broccardo – stående applaus! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Broccardo Barolo San Giovanni 2019
93 point - James Suckling
“Lovely truffley and earthy undertones here, with cherry stones, rose petals and wild strawberries. Some chalk and lemon peel. It’s medium- to full-bodied with firm, fine tannins. Chalky at the end.”
93 point - WinesCritic
“Juicy and linear, it shows notes of cherries, raspberries, currants, pomegranate and blueberry juice. Medium-full body, bright and essential on the palate, it closes enveloping and with a very pleasant creaminess.”
93 point - Din VinGuide
"Lys og imødekommende stil men fine røde bærnoter, lyse krydderier, urter og krydderier. Fin balance med en pæn men også
lidt tør afslutning"
92 point – Best Italian Wines Annuario
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, som høstes på terroiret San Giovanni i det nordvestligste Monforte d’Alba. Parcellen skråner mod syd- og sydvest fra sin top i 380 meters højde. Vinen lagres i 24 måneder på nye til 10 år gamle slavonske og franske egetræsfade, i varierende fadstørrelse, før vinen flaskelagres yderligere 10 måneder og frigives til salg.
Om Broccardo
Siden 1900 har familien Broccardo lavet vin på deres ejendom i Langhe, højborgen for kongevinen Barolo, men også hjemsted for mange andre vine, som optræder på vinkort i hele verden. Broccardo mestrer hele porteføljen af stilarter kendetegnende for det bakkede område, hvis trøfler tiltrækker skarer af besøgende hvert eneste år. Deres vinmarker fordeler sig på de tre kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. I stjernekommunen Monforte d’Alba, nu en del af UNESCO’s verdensarv, er deres store vinkælder placeret, hvor de opbevarer deres flot anmeldte Barolo’er og de mange andre vine fra porteføljen. Familien råder over ca. 13 hektar, hvor de dyrker og høster deres druer fra, som ender i de 100.000 af vine, der udgår fra familien hvert år. Det er den unge generation i form af Filippo, Laura og Federica, der har samlet den tradition op, som de har fået videregivet af deres forældre, og fører den videre i moderne form. Med respekt for land og natur driver de vinhuset, og der lægges vægt på bæredygtighed og minimal intervention i den beskedne produktion. Fokus er på den rene frugt, ligesom de ønsker at udtrykke områdets særpræg og unikke terroir i form af en jordbund bestående af ler, tuf og silt igennem deres vine. Den tredje generation har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde: Federica passer arbejdet i vinmarken og kældrene, Laura fungerer de facto som eksportmanager, mens Filippo arbejder som winemaker på stedet). Vinene udmærker sig ved deres store finesse, elegance og struktur og er et udtryk for alt det bedste, som det lidt isoleret beliggende, men uhyre betydningsfulde Piemonte har at byde på.