





Manzone Barolo DOCG Castelletto 2017
Svimlende stejl med ekstremt næringsfattig jord... Fra et frimærke på bare 1 hektar, 400 meter oppe på Cru Castelletto i det østlige Monforte d’Alba, kommer familien Manzones mest ikoniske Barolo.
I glasset et muskuløst pragteksemplar af en Nebbiolo, der på magisk vis forener power, kompleksitet og gemmepotentiale med så stor frugtcharme og smoothness, at resultatet allerede nu blæser de store anmeldere bagover.
Så voldsomt, faktisk, at Antonio Galloni har Manzone Castellotto som en delt nr. 3 for hele baroloårgangen 2017... Kun marginalt overgået af to 2000 kroners vine fra Conterno. Barolo-fan, snyd dig ikke for denne topvin!
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Castelletto 2017?
I glasset en klassisk granatrød Barolo med teglfarvede nuancer nær glassets kant... Næsen er dyb og komplekst dragende med aromatisk duft af visne violer, mynte, hindbær, tørrede tranebær og mørke kirsebær, som gemmer på spændende baggrundsstrejf af kamfer, trøfler, orangeskal, ristede espressobønner og lakrids. I munden smooth og bare toplækker med frugt, fad og en helt vidunderlig skovbundsmineralitet i nærmest perfekt samspil. Tanninerne er absolut af den kødvenlige slags, og dog eminent kontrollerede... På bundlinjen endnu en Barolo i ren mesterklasse fra Manzone! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Castelletto 2017 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.