
Damilano Barbera d'Alba Doc Lablù 2023
Hvor stor kan Barbera d’Alba egentlig blive… Svaret får du hos Damilano, der er blandt de ældste Barolo-producenter i Piemonte, hvor de har lavet nogle af regionens største og mest kritikerroste vine siden 1890.
Barbera-druen bærer same piemontesiske finesse som Barolo, men udmærker sig ved at være langt mere læskende og drikkevenlig. Damilanos Cuvee ”Lablù” udfordrer imidlertid grænserne for, hvor lækker Barbera du kan få ved at høste druerne fra topmarker i Barolo- og Serralunga-kommunerne.
Med majestætiske 14,5 % power og luksuriøs fadlagring i 12 måneder på franske 500-liters fade får du her i en kompleks Barbera, der banker alle andre konkurrenter af banen. Det er ikke tilfældigt at den øverste vinelite med Robert Parker og James Suckling i spidsen har givet ”Lablù” op til 92 points.
Førstnævnte anbefaler i øvrigt den lækre Barbera til en saftig rød bøf og vi i kunne ikke være mere enige. Vi har aldrig haft så flot Barbera i glasset og Damilano viser her, hvorfor de anses for at være blandt de største producenter i Piemonte.
…
Vinen er en ægte allrounder, der smager lige fantastisk til steaks som til lyst kød, pasta, pizza, charcuteri, røgvarer og fede oste. Eller som saftig hyggevin! Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Damilano Barbera d'Alba Doc Lablù 2023?
Nyskænket fra den museums-smukke luksusflaske præsenterer Damilanos Barbera d’Alba Lablù 2023 sig med en intens blommerød farve, der har violette reflekser langs kanten. Næsen åbner med indsmigrende aromaer af kirsebær, brombær, blåbær og saftige røde blommer, fint ledsaget af krydrede toner af kanel, vanilje og et diskret strejf af kakao fra den franske fadlagring. Bag frugten anes et let strejf af lakrids og skovbund, som tilfører ekstra dybde og kompleksitet. I munden er ”lablù” liflig, læskende og silkeblød, men med en usædvanligt stor power. Den modne frugt foldes smukt ud med noter af kirsebær, solbær og mørke bær, mens fadlagringen tilfører et elegant touch af krydderi og vanilje. Teksturen er fyldig, men samtidig vibrerende og saftig. Det største Barbera d’Alba vi nogensinde har smagt! Drik nu, eller gem 5–8 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Blåbær
Lakrids
Sorte kirsebær
Vanilje
Hvordan er Damilano Barbera d'Alba Doc Lablù 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Barbera fra 30-50 år gamle vinstokke i Barolo- og Serralunga-kommunerne i Piemonte. Her vokser druerne i kalk- og lerholdig jord i 300-350 meters højde med vest-sydvestlig eksponering, hvilket giver ideelle betingelser for modne, aromatiske druer med friskhed og struktur. Druerne høstes i oktober og gennemgår en 15 dages maceration i rustfri ståltanke ved kontrolleret temperatur. Efter den traditionelle gæring lagres vinen i 12 måneder, hvor halvdelen modner på franske tonneaux (500-liters fade) og resten på store, klassiske egetræsfade. Til sidst afrundes vinen med yderligere 6 måneders flaskelagring inden frigivelse.
Druer
BarberaVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener