
Manzone Barolo DOCG Bricat 2019
Prisen lyver værre end Pinocchio… Som blåstemplet af Antonio Galloni stiger Manzones Baroloer i disse år med elevatorfart mod den absolutte elite, hvor vinene ellers koster dig på den gale side af 500 kr. Vi taler topkøb i røverklassen!
Læg dertil at 2019 er et historisk højdepunkt for Barolo i almindelighed og Manzone i særdeleshed.
Smag bare den forrygende enkeltparcelsvin Bricat, som Mauro Manzone laver på Nebbiolo fra over 50 år gamle vinstokke på den øverste og mest solrige del af Monforte d’Albas ikoniske terroir Cru Gramolere.
Resultatet er en pragtfuld Barolo, der på unik vis forener maskulin og intes Barolo med feminin floralitet og silkeblød frugt. Ren verdensklasse allerede – og med årtiers kælderpotentiale to go!
Nyd den svamperisotto, lammesteaks, saftige bøffer, kraftige pastaretter, svampe og trøfler samt modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Bricat 2019?
Ved ophældningen elegant kirsebærfarvet med et klassisk teglstensfarvet Barolo-skær… Fra glassets overflade stiger en vidunderligt nuanceret duft af røde blomster, friske mynteblade, kirsebær, tranebær, tørrede urter, mentol, kamfer, tjære, engelsk lakrids og ristede kaffebønner… I munden koncentreret, smooth og generøs med unik livlighed fra fantomåret 2019’s energiske nerve. Der er kæmpestor Barolo i glasset! Lang og kompleks finish med uendelig mineralitet og et fast håndtryk fra tanninerne som afskedssalut. En elitær Barolo? You bet… lige bortset fra prisen! Drik nu med iltning, eller gem +20 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Bricat 2019 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.