
Broccardo Barolo I Tre Pais 2021
Broccardo – kongen af kongeårgangen 2021!
Mikrohuset Broccardo dominerer totalt i toppen af Decanters gigantiske blindsmagningskonkurrence ”Decanter World Wine Awards”, hvor de både har den bedste Barolo (San Piestro) skarpt efterfulgt af ”I Tre Pais”, som scorer vilde 96 points! En kæmpe milepæl for topvinen, der peaker i årgangen som tegner til at blive en af de største i det nye årtusinde! Se blot, hvad anmelderne siger om årgang 2021.
“The 2021 Barolo vintage is looking like a landmark year.” - James Suckling
"Two thousand twenty-one is a superb vintage for Barolo…" - Antonio Galloni
"The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" - Robert Parker
"2021 - These are wines that every Barolo lover should have in their cellar.” - Kerin O'Keefe
I Tre Pais 2021 en drøm af en Barolo, der høstes frembringes ved hjælp af over 30 år gamle Nebbiolo-stokke i de 3 topkommuner, Monforte d'Alba, Barolo & Novello. K
Vi taler Nebbiolo i verdensklasse toppet med 24 måneders fadlagring på helt nye franske samt 10 år gamle slavoniske egetræsfade. Resultatet er en parfumeret, trøffelkompleks Barolo med strutur og balance til mindst 20 år i kælderen!
Familien Broccardos lillebitte vingård har eksisteret siden 1900, og med de tre søskende Fillipo, Federica og Laura Broccardo vedroroet kulminerer kvaliteten for alvor.
Vi må dog allerede advare om, at vi kun er tildelt ganske få kasser per årgang. Få flasker, først til mølle!
Nyd gerne den lækre Barolo til saftigt oksekød, lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo I Tre Pais 2021?
I Tre Pais 2021 fylder glasset med sin smukke lyse kirsebærrøde farve, der langt kanten har et flot teglstensskær… Slyng glasset og bered dig på en himmelsk Nebbiolo-duft. Florale rosenblade, tørrede tranebær, citrus, kirsebær og saftige skovjordbær vælter frem og giver plads til komplekse anstrøg af urter, kamfer, tjære, røg, lakrids, trøffel og kaffegrums… Vinen glider cremet og elegant på tungen, hvor den nærmest perfekte 2021-årgangs ranke struktur toppes med saftig smagsdybde og en berusende kompleksitet. Vi taler textbook Barolo med smukt integrerede tanniner og en forrygende smagslængde, der afslutningsvist svinger sig op på et for prisklassen abnormt højt kvalitetsniveau! Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Lakrids
Røg
Tjære
Tranebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Broccardo Barolo I Tre Pais 2021 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.