



Manzone Barolo DOCG Bricat 2018
Mørk, muskuløs Barolo med finesse og forførende parfumefrugt. Alle brikkerne falder på plads for Bricat i denne længe ventede årgang 2018, der høster sin højeste Parker-rating i årevis!
Det her er en specialvin fra Cru Gramolerie-terroiret, der hyldes som ”outstanding” af Antonio Galloni. Bricat er en mikroskopisk parcel med gamle vinstokke (+50 år) som ligger på den øverste og mest solrige del af Cru Gramolere-skråningen i Monforte d’Alba.
Der laves kun få tusinde flasker hver årgang og du kan forvente dig Barolo, der er både ”classy” og ”gorgeous”.
Nyd den svamperisotto, lammesteaks, saftige bøffer, kraftige pastaretter, svampe og trøfler samt modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Bricat 2018?
Bricat stråler i glasset med en lys kirsebærrød farve og lette teglstensnuancer i kanten. I næsen er der dømt Barolo-luksus for alle pengene. Vinen åbner med en guddommeligt parfumeret duft af tørrede roser, mokkabønner, læder, kirsebær, svampe, lakrids, blodappelsinskal og kamfer... På tungen smooth med lækker fyldig frugt, der afslører fine florale nuancer samt krydrede touches fra fadet. Smagen, koncentrationen og kompleksiteten er absolut af den seriøse slags, men her har vi en Barolo, der først og fremmest imponerer med sin unikke harmoni og balance. Lang finish med madvenlige tanniner, der begejstrer nu og lover mere end godt for fremtiden! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Bricat 2018 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.