
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2020
Velkommen til markedets vildeste Barolo-køb. Presenting Giovani Manzones ”Gramolere”, der senest opnåede vanvittige 98 points og suverænt blev årets største vinoplevelse for Flaskehalsen… og formegentlig også blev det for mange andre Barolo-fans, der nåede at få købt i tide. ”Gramolere” blev nemlig udsolgt hurtigere end nogensinde før, men nu er flagskibet tilbage i den nye kongeårgang 2020.
Verdens største vinkritikere, heriblandt Antonio Galloni, anser Giovani Manzone for at være en af de oversete perler i Barolo. Herhjemme kalder DK’s vel nok førende vinanmelder, René Langdahl, Gramolere for et ”Vildt godt køb”. Et godt råd herfra er, at du skal købe nu inden de nye anmeldelser kommer, for så kommer det til at gå stærkt.
Barolo 2020 er allerede uset til at blive en ny kongeårgang på linje med 2019. Wine Scholar Guild fremhæver sågar, at mange Barolo-producenter foretrækker de nye 2020’ere fremfor de anmelderroste vine fra 2019.
Uanset hvad, så kan du forvente dig vibrerende frisk og powerfuld Nebbiolo fra ”Cru Gramolere” som Antonio Galloni rangerer som et ”Outstanding” Barolo-terroir. Hos referenceproducenten Manzone giver det Nebbiolo med struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse.
Manzones Gramolere har været et kæmpe hit, siden den overperformende vin i en blindsmagning med et panel af vinanmeldere og Barolo-eksperter blæste alle de andre og langt dyrere konkurrenter af banen. Du finder et link til smagningen her: https://bit.ly/30DOr7L
Barolo’en er som skabt til saftigt oksekød og går samtidig rigtig godt til lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere 2020?
Manzones ”Cru Gramolere” 2020 præsenterer sig med en flot mørk kirbærrød farve med elegant transparens og lidt teglstens-nuancer ved glassets kant. Næsen imponerer med ekstraordinært intense og komplekse nuancer af roser, tjære, kirsebær, sort blomme, tørret tobak, tøfler, lakrids, mokka og frisk mynte. Wauw… en stærkt afhængighedsskabende, grænsende til farlig superduft! Smagen er om muligt endnu flottere… Imponerende frugtfylde, lækre lakridsstrejf, afgrundsdyb mineralitet og fadkrydret luksus-kompleksitet pakket ind i charmerende smoothness og tanniner til den lange bane… Formidabel enkeltmarks-Barolo i en årgang ingen må snyde sig for... Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Blåbær
Lakrids
Læder
Sorte kirsebær
Tjære
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2020 passer godt til...
Hvordan er Manzone Barolo DOCG Gramolere 2020 fremstillet?
Barolo Gramolere 2020 er fremstillet på 100% Nebbiolo fra Barolo-kommunen Monforte d’Alba, nærmere bestemt den syd- og sydvestvendte ”Cru Gramolere”. Mosten gærer med 40 dages udblødning af drueskallerne, og vinen modner 30 mdr. på et mix af store fade og 500 liters tonneaux-fade. Vinen er aftappet uden filtrering og afrundes yderligere 10 mdr. på flaske før frigivelse.
Druer
NebbioloOm Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.