





Damilano Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" 2024
"12 of the Best Barberas from Italy’s Piedmont: An impressive wine at a bargain price" – Vinepair (tidl. årg.)
Så er der for alvor dømt Bargain-Barbera fra verdensberømte Damilano!
Man skal ikke bruge mange sekunder på at læse anmeldelserne igennem på tidligere årgange af Damilanos Barbera d’Asti for at forstå, det her er Berbera på allerhøjeste niveau. Både når vi taler kvalitet og value.
Da det prestigefyldte vinmedie ”Vinepair” senest skulle finde de bedste Berbera-vine i Piemonte, strøg Damilano øverst op på listen med ordene ”An impressive wine at a bargain price". Klarere kan det vist ikke siges.
Damilano, der er et af Piemontes ældste vinhuse, er verdensberømte for deres Barolo-vine, men producerer samtidig et væld af andre topvine på lokale italienske druesorter. Til denne vin høster Damilanos deres druer fra en 11 hektar stor topmark i det piemontesiske topområde Monferrato, hvor Barbera-druen har været dyrket siden år 1800.
Barbera-druen bærer same piemontesiske finesse som Barolo, men udmærker sig ved at være langt mere læskende og drikkevenlig. Men tag ikke fejl… I hænderne på Damilano skaber de en kæmpe vinoplevelse til en ganske beskeden pris og viser, at Barbera-druen kan meget mere end blot at være et hyggeglas inden, man serverer de store Barolo’er.
Vi taler 14,5 % slubrende saftig Barbera-power med oceaner af kirsebærfrugt og solbær samt delikate krydrede strejf af vanilje og mineralitet. Et drømmekøb fra Damilano!
...
Nyd den til steaks, lyst kød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Eller som et saftigt hyggeglas! Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Damilano Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" 2024?
Damilano Barbera d’Asti “Zero Sette” 2024 viser sig frem i glasset en smuk solbær-mørk farve. Den ungdommelige duft åbner med liflige florale noter af røde roser og violer, der ledsages af saftige kirsebær, solbær og mørke blommer. I munden er vinen overdådig og elegant på samme tid med en ren og saftig Barbera-frugt, der afgiver smagsintense aromaer af mørke bær, våd læder, mokka og engelsk lakrids. Tanninerne er nærmest selvopløselige i eftersmagen, der slutter flot af med en skøn frisk mineralitet. Du har ikke prøvet Barbera fuldt ud, før du har prøvet dette pragteksemplar fra Damilano. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Rose
Røde kirsebær
Vanilje
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Damilano Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" 2024 passer godt til...
Hvordan er Damilano Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" 2024 fremstillet?
Damilano Barbera d’Asti “ZeroSette” er fremstillet på 100 % Barbera fra en 11 hektar stor vinmark i Casorzo i Monferrato, et historisk område i Asti-provinsen, hvor Barbera-druen har haft sine rødder siden 1800-tallet. Vinstokkene er mellem 20 og 30 år gamle og vokser i kalkholdig hvid mergeljord, som giver druerne en naturlig friskhed og mineralsk spændstighed.
Efter høst gennemgår druerne en klassisk vinifikation i temperaturstyrede ståltanke, hvor gæringen varer omkring 15 dage. Vinen gennemgår malolaktisk gæring og modnes derefter i rustfri stål- og cementtanke for at bevare Barbera-druens saftige frugt og livlige syre uden påvirkning af eg.
Druer
BarberaOm Damilano

“Finest Italian Wines: 100 Great Producers” – Wine Spectator
"Damilano has delivered a truly smashing collection" – Robert Parker
"#1 - TOP 100 WINES OF ITALY 2022" – James Suckling
Velkommen til Damilano – et af Piemontes og Italiens fineste vinhuse!
Damilanos vine har opnået kultstatus i hele verden, og som ny dansk importør er det derfor en stor glæde at kunne præsentere husets fortryllende portefølje til nye, og langt mere attraktive priser.
Det er bestemt ikke uden grund, når Wine Spectator rangerer Damilano som et af Italiens 100 bedste vinhuse – på højde med piemontesiske kæmper som Gaja, Giacosa, Conterno og Vietti.
Verdensklassen understreges gang på gang af 100-point-ratings og TOP 100-placeringer hos James Suckling og Wine Spectator – båret af exceptionelle Barolo-vine, som med unik intensitet og elegance fortryller flere og flere vinfans over hele kloden.
Med over 100 års vinproduktion er Damilano blandt de ældste vingårde i Barolo. Huset i Barolos historiske hjerte er etableret i 1890 af Giuseppe Borgogno. I 1935 overtager Giacomo Damilano, grundlæggerens svigersøn, driften af vingården. Under Giacomos ledelse sker der klare forbedringer af vinifikationen samt en betydelig udvidelse af vinmarkernes areal. Resultaterne af hans arbejde er siden 1997 videreført på ekstremt kyndig vis af børnebørnene Paolo, Mario og Guido Damilano, der parallelt med produktionen af verdensklassevine driver en Michelin-stjernet restaurant i La Morra.
Damilano laver Barolo fra en række af de mest berømte og historiske vinmarker i subzonerne Barolo og La Morra. Over alle stråler vinene fra den ikoniske Cannubi-skråning. Damilano er primær jordejer i Cru-markens ekstra stejle historiske centrum, hvor druekvaliteten opnår stratosfæriske højder. Både husets Barolo Cannubi og Barolo Cannubi Riserva har således opnået 100/100 point – og sidstnævnte er for nyligt kåret som Italiens bedste vin (nr. 1 på James Sucklings TOP 100 Wines of Italy 2022). I samme kerneområde har Damilano parceller på højt anerkendte Cru Brunate, Cru Cerequio og Cru Liste, hvor Nebbiolo-vinene byder på distinkte terroirmæssige udtryk, der er dybt fascinerende at dykke ned i; fra Brunates ufattelige elegance til de mere strukturerede og markerede udtryk fra Cerequio og Liste. Lidt længere væk – i Barolo-subzonerne Grinzane Cavour og Serralunga – finder vi to spændende og kritikerroste nyheder, enkeltmarksvinen Barolo DOCG Raviole og Barolo DOCG del Comune di Serralunga d’Alba. Mest verdenskendt af alle er dog det ikoniske superkøb Barolo Lecinquevigne, som efter gammel tradition byder på et blend fra fem topmarker i tre forskellige landsbyer: Barolo, Grinzane Cavour og Monforte.
Stilen på husets Barolo-vine har i de senere år bevæget sig i en klassisk og elegant retning, idet familien nu mere og mere sværger til store, traditionelle fade, der bedre tillader frugten og de enkelte terroirs at komme rent til udtryk. Senest har man sågar introduceret de vildt eksklusive østrigske Stockinger-fade – af Jancis Robinson døbt ”vinmagerens Stradivarius”. Disse fade er berømte for deres subtile mikrooxidation – og står i så høj kurs, at de er benyttet af kultnavne verden over som Keller (Rheinhessen), Tignanello og Solaia (Toscana) og Giacomo Conterno (Piemonte).
Damilanos portefølje rækker langt udover Barolo. Fra topkøbet Langhe Nebbiolo "Marghe" til drønlækker Dolcetto, frugtren Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" og fadkrydret Barbera d'Alba "Lablù". Dertil kommer Langhe-hvidvinen på den lokale, aromatiske Arneis-drue samt ikke mindst den fadmodnede Chardonnay "G.D" – der toprates på 1er Cru bourgogne-niveau hos både Robert Parker og James Suckling. Glemte vi i farten husets eksklusive mousserende vine på Pinot Noir og Chardonnay? Fuldstændig fremragende verdensklasse-fizz på champagnemetoden… Damilano har det hele – og ALT spiller piemontesisk førsteviolin, så læn dig bare tilbage og nyd musikken i glasset!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener






















