



Broccardo Barolo San Giovanni 2018
Så er der dømt Barolo med power...
Enkeltmarken San Giovanni anes for Broccardos bedste Cru-terroir i Monforte d’Alba, og kvaliteten peaker på alle smagsparametre i denne fremragende og topanmeldte 2018’er.
Ultra kompleks og mineralsk med røg, trøfler, skovbund og kaffenoter ulmende under den uimodståeligt saftige bærfrugt fra de over 30 år gamle Nebbiolo-vinstokke. Mums!
Kælderpotentialet er selvsagt enormt – men Barolo-vinen smager altså pragtfuldt allerede! I sandhed sin Cru-status og hvert eneste af sine flotte 95 point værdig.
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo San Giovanni 2018?
I glasset præsenterer Barolo San Giovanni 2018 sig funklende kirsebærrød med et ydre skær af orange... Næsen er lamslående lækker med stor duft af tørrede blomster og tranebær, kirsebær, blommer, trøfler, rosmarin, kamfer og kaffe... I munden powerfuld med brombærfrugt, lakrids, enebær, kaffe og skovbund, der kulminerer i en kompleks afslutning med madvenligt tanninbid og frisk mineralitet. Klassevin! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Broccardo Barolo San Giovanni 2018 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.