
Robert Craig Affinity Cabernet 2015
Syd for Stags Leap, Napas nok mest berømte vineri, laver Robert Craig sin enkeltmarksvin…
La Londe marken er en af de bedste i området. Med en chokerende præcision indfanger Robert Craig essensen af Napa… Essensen af det fuldkomne!
Et Bordeaux-blend med masser af koncentration og vægtfylde – spækket med mørk solbærfrugt og en flot, stenet mineralitet!
Vinen anbefales til steaks, oksekød, kraftige gryderetter, vildt og modne oste. Server ved 17-18 °C.
Hvordan smager Robert Craig Affinity Cabernet 2015?
Mørk og dyster sejler vinen rundt i glasset. En kraftig oplevelse med lag-på-lag af sprudlende mørk frugt som solbær, blåbær, brombær og kirsebær, der smukt flettes sammen. Blyantspids, grafit og jordede noter blander sig med hinanden – det er stort det her (!) – og de godt modne tanniner fornemmes i munden sammen med en diskret friskhedsfølelse. Med velanbragte indslag af vanilje, chokolade, mokka og eg fra fadet. Et stilfuldt Cabernet-blend med en frugtdreven finish og oceaner af velsmag i gemmerne! Drik nu eller gem 10-15 år fra høståret.
Hvordan er Robert Craig Affinity Cabernet 2015 fremstillet?
Robert Craig Affinity Cabernet 2015 er lavet på et Bordeaux-blend af 78 % Cabernet Sauvignon, 8 % Merlot, 7 % Cabernet Franc, 4 % Malbec og 3 % Petite Verdot. Druerne høstes fra enkeltmarken La Londe, der ligger lige syd for Stags Leap på de nedre skråninger af Mount George i det sydlige Napa Valley. Høstudbyttet fra de 30 år gamle vinstokke er yderst begrænset, hvilket giver vine med fuld koncentration og masser af smagsfylde. Vinen modner i 18 måneder på franske egetræsfade, heraf 60 % nye. Ingen filtrering eller klaring.
Om Robert Craig
Legenden Robert ”Bob” Craig begyndte at fremstille “Mountain Cabernet” helt tilbage i 1980’erne, hvor han fungerede som General Manager for The Hess Collection. Sideløbende var han en af nøglefigurerne bag etableringen af hhv. Mount Veeder og Spring Mountain AVA.
I 1992 gik Bob solo, da han sammen med 3 pengestærke venner grundlagde Robert Craig Winery. Vinhuset ligger i 700 meters højde, helt oppe langs bjergryggen på Howell Mountain. Robert Craig Winery har fra den spæde start haft fokus på “mountain grown cabernet", produceret i små mængder fra specifikke terroirs og med strengt fokus på kvalitet.
I 2006 blev Robert Craig hyldet af Wine Spectator som en af Napa Valleys ”Top 50 producenter” af Cabernet Sauvignon, baseret på 15 års ratings. Successen steg aldrig Robert Craig til hovedet: ”Jeg kommer fra ydmyge kår, og jeg føler bare ikke, at det er i orden at kræve for meget for min vin.”
I 2012 lod Robert Craig sig pensionere, og overlod sin anpart til firmaets CEO, Elton Slone. Med Elton Slone ved roret er andelen af druer fra egne marker øget fra 25 til 85%, så man fremadrettet har opnået endnu større indflydelse på frugtkvaliteten.
Ved siden af vinene fra Howell Mountain laver Robert Craig Winery sin Affinity Cabernet fra egne 6 hektar på de nedre skråninger af Mount George i det sydlige Napa Valley. Dertil kommer Cabernet Sauvignon fra Mount Veeder, Spring Mountain District og Diamond Mountain District. Samt en supplerende produktion af Merlot, Zinfandel og Chardonnay.
Bob Craig døde i 2019, men har forlængst sikret sig en plads i historiebøgerne om Napa Valley. Og om “Mountain Cabernet” i særdeleshed.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage
Allergener





