
Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2020
“The Leap from winemaker Christophe Paubert just seems like it progresses to better and better” – Michael Godel (tidl. årg.)
Stags Leap er Napa Valleys nok mest legendariske terroir – og har været det siden 1976, hvor en Cabernet Sauvignon herfra triumferede i blindsmagningen “The Judgement of Paris” foran bl.a. Mouton Rothschild og Haut-Brion!
To vinerier har længe kæmpet om navneretten til at repræsentere distriktet. Som kompromis har begge beholdt navnet - med apostroffens placering som forskel. I dag rivaliserer Stags’ Leap Winery og Stag’s Leap Wine Cellars kun om at lave områdets ultimative Cabernet Sauvignon.
Men hos Stags’ Leap Winery får du flagskibet “The Leap” til en brøkdel af prisen for rivalerne. Vi taler vinhusets bedste fade Cabernet Sauvignon fra udvalgte parceller på over hundrede år gamle Estate-marker i Stags Leap District.
The Leap er tilmed skabt af superstjernen Christophe Paubert, der i flere år var kældermester for Château d’Yquem 1. Cru Classé. Christophe forkæler flagskibet hele 20 mdr. på franske barriquefade, heraf 60% helt nye. Inden da lader han vinen fra hver enkelt parcel macerere ca. 1 måned for at trække seriøse mængder farve, tannin og kompleksitet fra Cabernet Sauvignon-frugtens tykke drueskind.
Resultatet er den berømte “iron fist in a velvet glove”. Et magisk mix af vidunderlig koncentration, balanceret friskhed, terroirtypisk mineralitet, smoothness og finesse… 100% topvin og 200% top-value i den nye årgang 2020, der scorer fornemme 96 points hos James Suckling!
Nyd vinen til det fineste oksekød, lam, vildtkød eller barbeque. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2020?
Ved ophældningen imponerer Stags Leap 2020 med en dyb solbærmørk farve i glasset. Næsen afslører en elegant og powerfuld Cabernet med lag på lag af luksuriøse duftnuancer... Fra glasset strømmer saftige solbær, sorte kirsebær, vildtvoksende viol, grillede krydderurter, cedertræ, sorte oliven, mørk chokolade, espresso, grafit og mineralske knuste sten... I munden voluminøs og vibrerende med smoothness og nuancerigdom i ren verdensklasse. Et klassisk eksempel på Stags Leap Cabernet fra øverste hylde. Hele herligheden kulminerer i en opulent, yndefuld og usandsynligt lækker finish, hvor frugten, fadet og de silkefine tanniner glider over målstregen som en scoring i super slow motion, før en infernalsk jubel bryder løs... Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Cedertræ
Blomme
Vanilje
Solbær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2020 passer godt til...
Hvordan er Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2020 fremstillet?
The Leap 2020 er fremstillet på et superblend 92% Cabernet Sauvignon samt 4% Petite Sirah, 3% Malbec og 1 Petit Verdot som Christophe Paubert selekterer fra de bedste parceller på vinhusets over 100 år gamle vinmarker i Stags Leap. Terroiret bag distriktets mineralske rødvine veksler fra vulkanske sten i højden til til aflejret lehm og grus længere nede nær floden Napa. Tågebanker fra San Pablo Bay forlænger samtidig druemodningen, så Stags Leap District kan fremtrylle Cabernet Sauvignon med legendarisk charme og diskinkt finesse.
Efter gæringen macererer vinen fra hver enkelt parcel i ca. 1 måned for at trække seriøse mængder farve, tannin og kompleksitet fra Cabernet Sauvignon-frugtens tykke drueskind. Inden Christophe foretager sit endelige blend til flagskibet The Leap, lader han vinen forkæle hele 19 mdr. på franske barriquefade, heraf 65% helt nye.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold


















 UNDER 6 fl. TILBAGE - BEDSTE PRIS V. 1 STK.
 UNDER 6 fl. TILBAGE - BEDSTE PRIS V. 1 STK.


