
Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2019
Kan du forestille dig et superblend fra de bedste parceller i Margaux, Pauillac og Saint-Juilen?
Well, det her er Mendozas mest ultimative terroir-blend fra en af Bordeaux’ mest anerkendte vinmagere!
Blend of Terroir 2019 fremstilles i et yderst begrænset oplag på blot 1.000 kasser og står som et unikum – et mesterværk, der demonstrerer 100-point-winemakeren Marcelo Pelleritis evne til at bringe det bedste frem i hvert enkelt af Mendozas mest prestigefyldte terroirs.
Et mesterligt komponeret blend af 50 % Malbec fra La Consulta, 20 % co-fermenteret Cabernet Franc og Malbec fra Altamira, 20 % Malbec fra Agrelo samt 10 % Malbec fra Altamira.
Argentinas første 100-point-winemaker, Marcelo Pelleriti, pumper druerne direkte ned i 225 liter egetræsfade, som placeres på små hjul. Når fadene roteres dagligt, giver det ekstra dyb farve og smag til den færdige kultvin. Denne ”mikro-vinifikation” er en kostbar metode, som 100-point-winemakeren har taget med sig fra Pomerol og St-Émilion.
Ikke alene giver James Suckling for et par år siden 96 point til Blend of Terroir 2019. Ifølge samme vinekspert har de tålmodige endnu højere verdensklasse i vente: ”Better in two or three years and will age beautifully.”
2019 årgangen er unik og sætter en Mendoza-standard, der hverken før eller siden er overgået ifølge Robert Parkers årgangsskema.
Vi forstår godt, at Marcelo Pelleriti anbefaler forhandlere verden over at sælge denne topvin ved omkring $70 (svarende til ca. 450 DKK), for indholdet er et Malbec-blend svarende til Bordeaux i eksklusiv luksusklasse...
“The goal is to create a one-of-a-kind masterpiece that captures the best the land has to offer, showcasing the diversity and complexity of Mendoza's wine regions and varieties. The Blend of Terroir is Marcelo's canvas, where his talent shines through. With the ability to taste over a hundred different samples, he creates a blend in his mind, recalling components that will adjust perfectly. This blend is a true demonstration of his skill, revealing layers of complexity that celebrate the unique character of each terroir. Manufacturer's Suggested Retail Price: $70” – Marcelo Pelleriti
Denne kraftfulde Malbec anbefales til krogmodnet rødt oksekød, lam og barbeque. Nydes ved 16-18°C.
Hvordan smager Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2019?
Blend of Terroir 2019 står dramatisk brombærlilla med sort midte i glasset… Næsen er pakket med lækre aromaer af parfumeret viol, knuste sten, læder, skovbund og saftig bærfrugt, der spænder hele vejen fra fine friske hindbær og brombær til powerfuld solmoden cassis. I baggrunden fornemmes fine fadnoter med luksus-strejf af chokolade, kaffe og vanilje… I munden smooth, fyldig og intens med elegant mineralsk friskhed, enorm nuancerigdom samt flotte, madvenlige tanniner i den minutlange eftersmag…. Mendozas måske største terroirvin – og samtidig en af verdens bedste rødvine til saftige steaks! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2019 passer godt til...
Hvordan er Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2019 fremstillet?
Blend of Terroir 2019 er Marcelo Pelleritis ultimative udtryk for Mendozas mangfoldige terroirs. Vinen er mesterligt komponeret af 50 % Malbec fra La Consulta, 20 % co-fermenteret Cabernet Franc og Malbec fra Altamira, 20 % Malbec fra Agrelo samt 10 % Malbec fra Altamira –der hver især bidrager med deres egen unikke karakter til det endelige blend. Den strenge druesortering efterfølges af koldmaceration ved 8 °C, inden 10-15 dages spontangæret mikro-vinifikation på 225 l. franske egetræsfade (inspireret af 100 pont-slottet Chateau La Violette i Pomerol). Manuel pigéage samt rotation af fade optimerer udtrækket af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen modner som en Bordeaux Grand Cru Classé i 18 mdr. på små franske 225 liters barriques, heraf 10 % helt nye, hvilket giver en afstemt integration af fad uden at overdøve terroirets udtryk. Blend of Terroir 2019 fremstilles i et yderst begrænset oplag på blot 1.000 kasser og står som et unikum – et mesterværk, der demonstrerer 100-point-winemakeren Marcelo Pelleritis evne til at bringe det bedste frem i hvert enkelt af Mendozas mest prestigefyldte terroirs.
Om Marcelo Pelleriti

Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold





















