
Château du Roy St-Émilion Grand Cru 2014
Et lille St-Émilion-mesterværk begået af lærlingen fra ikoniske Cheval Blanc!
Château du Roy laves på slottet Château Vieux Rivallon, der gennemgik et generationsskifte under fremstillingen af netop årgang 2014:
Druerne blev høstet under ledelse af den gamle mester Charles Bouquey, der gennem næsten 70 år på slottet opnåede et indgående kendskab til sit unikke terroir.
Fadmodningen og aftapningen blev derimod eksekveret af barnebarnet Alexandre Plocq, der efter 18 måneders oplæring på verdensklasseslottet Cheval Blanc (1. Cru Classé A) var klar til at føre slottet videre fra 2015.
Resultatet er en fantastisk højrebredsvalue fra et terroir tæt på berømte Château Figeac og Cheval Blanc.
Nyd den til saftige steaks, lam med urter, andebryst, svampe, charcuteri og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château du Roy St-Émilion Grand Cru 2014?
Mørk kirsebærrød farve. Næsen frister med sine charmerende duft af røde blomster, skovjordbær, sorte kirsebær, blommer og solbær, der følges på vej med klassisk mynte, lakrids, ristede kaffebønner, skovbund og trøfler. I munden smooth og elegant med enormt saftlækker Merlot-frugten, der i eftersmagen fuldendes med fine tanniner, luksuriøse fadkrydderier og mineralske nuancer. Lækker vin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Om Chateau du Roy
Slottet råder over 20 sand- og grusholdige hektar i den vestlige del af St-Émilion, nær ikoniske slotte som Château Figeac og Cheval Blanc. Alexandre Plocq arbejder i lælderen tæt sammen med den ønologiske konsulent Stéphane Toutoundji.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype