
Malacara Oak Cask Red Blend 2016
Luksusudgave af rødvinen fra den populære Malacara-serie fra Marcelo Pelleriti, den første argentiner nogensinde, der opnåede svimlende 100 point hos Parker for en af sine vine.
Dette masterblend fra vidunderbarnet Pelleriti forener Bordeaux-elegancen og strukturen fra den ranke Cabernet-drue med blødheden og frugtfylden fra argentinernes ultimative favorit, Malbec!
Malacara Oak Cask er blevet forkælet med ekstra lang fadlagring for at give øget kompleksitet og smagsdybde.
Druerne er dyrket under perfekte betingelser i de argentinske højder, hvor solskin møder kold luft, hvilket resulterer i modne druer, der stadig har deres friskhed i behold. Resultatet er en vin i topklasse!
Marcelo Pelleriti mestrer både musik og winemaking helt ud til fingerspidserne. Undervejs i sin karriere har han præsteret at skaffe 100 point hjem for Chateau La Violette i Pomerol. Pelleriti spenderer også en del af sin tid på at lave vin for tophuset Monteviejo i Uco Valley og pendler gerne mellem Frankrig og Argentina. Det er dog også blevet til en del egne serier af vine som ’’Marcelo Pelleriti’’, ’’Felipo Staiti’’, ’’Abremundos’’, ’’1853 Old Vine Estate’’, ’’Kauzo’’ og ’’Malacara’’, som alle har skaffet ham ros fra anmelderne. Pelleriti er en sand multikunstner, og hans seneste Malacara-blend er et eminent eksempel på dygtigheden og opfindsomheden hos den ambitiøse winemaker.
Hvordan smager Malacara Oak Cask Red Blend 2016?
Dybrød farve i glasset. Næsen byder op til dans med sine noter af brombær, blåbær og solbær i en powerfuld forening. De suppleres af et let pift af mynte, der næsten umærkbart strejfer næsen, Cabernet-druens stolte kendetegn. Den rige frugtfylde fra Malbec’en holdes pænt i ave af strukturen og rygraden fra Bordeaux-druen, der indgår som et supplement til argentinernes flagskibs opulente karakter. Fadkrydderier som tobak, vanilje, chokolade og kaffe klinger sammen i et harmonisk mellemspil inden den helt store finale i form af den lange eftersmag, som varer ved i en lille uendelighed, og som rundes af med en blød og behagelig fornemmelse. Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret
Om Marcelo Pelleriti

Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage