
Xavier Châteauneuf du Pape 2021
Outperformer of the vintage!
Skemaet herover siger alt. Ikke én Châteauenuf-du-Pape med samme 93 point fra Robert Parker er i nærheden af at udfordre Xaviers "super effort" som årgangens bedste til prisen!
Xaviers Châteauneuf er så vild en outperformer, at den i 2021 gnubber skuldre med berømte 500-1000 kroners rivaler som Domaine de la Vieille Julienne Les Haut-Lieux, Pierre Usseglio Cuvée de Mon Aieul samt Cuvée Réserve fra Domaine du Pegau…
Verdensklassevinen toprates tilmed af førende rhôneanmeldere som Jeb Dunnuck og Decanter. Vi trumfer alle blåstemplinger med Supervins unikke garanti på DK's suverænt bedste Châteaneuf-køb!
Spænd selen og forbered dig på den vildeste Rhône-rutsjebanetur der overgår mange konkurrenters prestige-cuvéer. 100-point-winemakeren Xavier Vignon har igen skabt et af årtiets bedste køb fra Châteauneuf-du-Pape.
Men pas på… Efterspørgslen på Xaviers superkøb er enorm, og grundet et fald på 20% i høstudbytte er vi tildelt langt færre flasker af den topanmeldte 2021.
Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, og barbeque. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Xavier Châteauneuf du Pape 2021?
Xavier Châteauneuf-du-Pape 2021 præsenterer sig elegant kirsebærrød i glasset… Næsen er intens og emmer af violer, lavendel, skovjordbær i fløde, provencalske garrigueurter, solmodne brombær, sorte kirsebær og solbær, der efter et par slyngture i glasset giver plads til krydrede nuancer af lakrids, sort peber, læder og vanilje... Rødvinen glider fed og silkeblød over tungen, hvor frugten fra første slurk begejstrer med spandevis af perfekt vibrerende røde og mørke bær! Lidt læder, peber og skovbundsmineralitet glider elegant sammen med fine tanniner i den flot sammenvævede, let fadkrydrede eftersmag. Xaviers bedste Châteaneuf til prisen – ever? Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Herbes de Provence
Jordbær
Sort peber
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Xavier Châteauneuf du Pape 2021 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener